Politică
Redactor: Elvira Chilaru
22 noiembrie 2021

Guvernul Ucrainei verifică informațiile despre deschiderea unui cabinet pentru vaccinarea anonimă COVID-19 a persoanelor cu certificate false

Guvernul Ucrainei verifică informațiile despre deschiderea unui cabinet pentru vaccinarea anonimă COVID-19 a persoanelor cu certificate false
22 noiembrie 2021

Guvernul Ucrainei verifică informațiile despre deschiderea unui cabinet pentru vaccinarea anonimă COVID-19 a persoanelor cu certificate false

Ministerul Sănătății va verifica informațiile despre programul de vaccinare anonimă din Transcarpatia pentru persoanele care și-au cumpărat un certificat fals de vaccinare anti-COVID și apoi au decis să se vaccineze, notează BucPress.

Ministerul afirmă că nu se poate vorbi de anonimat.

Despre aceasta a informat  RBC-Ucraina cu referire la șeful Ministerului Sănătății Viktor Lyașko în emisiunea „Micul dejun cu 1+1”.

El a explicat că atunci când o persoană cu adeverință falsă de COVID se adresează unui medic de familie cu dorința de a se vaccina, medicul trebuie să sesizeze poliția, iar apoi se va face „amnistia” în instanță.

 „Am înregistrat un proiect de lege pentru întărirea răspunderii penale pentru fals în înscrisuri atât pentru cei care le-au falsificat, cât și pentru cei care le folosesc, dar, în plus, amendamentele comisiei au introdus o clauză privind „amnistia covid”, care nu prevede o contestație ulterioară în instanță", a spus Lyașko.

La rândul său, ministrul a remarcat că „amnistia covid ” anunțată, în special, nu trebuie să conțină niciun anonimat.

"Ce s-a întâmplat în Transcarpatia... vom verifica complet toate informațiile. Nu poate exista anonimat, vrem să vedem tot ce se întâmplă și să contribuim la sistemul electronic de sănătate", a adăugat Lyashko.

După cum a scris presa locală, un medic-infecționist, Viktor Petrov a povestit despre un cabinet  de vaccinare anonim pentru deținătorii de certificate false în Ujgorod pe 18 noiembrie. Potrivit acestuia, pot veni acolo persoane care sunt înscrise ca vaccinate, dar nu au fost vaccinate sau cetățeni care nu sunt incluși în sistem, dar au adeverință pe hârtie de la un medic despre vaccinare. De asemenea, cei care nu au fost vaccinați deloc și își doresc foarte mult, dar în mod anonim, se pot vaccina în cabinet.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 448


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți