Politică
Redactor: Elvira Chilaru
08 iulie 2021

În regiunile Cernăuți, Transcarpatia și Ivano-Frankivsk a fost lansată operațiunea „Carpații-2021”

În regiunile Cernăuți, Transcarpatia și Ivano-Frankivsk a fost lansată operațiunea „Carpații-2021”
08 iulie 2021

În regiunile Cernăuți, Transcarpatia și Ivano-Frankivsk a fost lansată operațiunea „Carpații-2021”

Operațiunea „Carpații-2021” a început în trei regiuni din Ucraina. În timpul operațiunii, va fi  stabilită interacțiunea și schimbul  de informații cu Agenția Europeană „FRONTEX”, Interpo și Europol.

În regiunile Cernăuți, Transcarpatia  și Ivano-Frankivsk, a fost lansată o operațiune comună de frontieră „Carpații-2021”, din inițiativa Serviciului de Stat de Frontieră.

Vor avea loc patrule comune ale polițiștilor de frontieră cu soldații Gărzii Naționale.

Operațiunea în sine prevede un set de măsuri mult mai ample și de durată, atât la frontieră, cât și în zonele dinăuntrul țării. Reprezentanții diferitelor organe de drept, de aplicare a legii și organisme fiscale din Ucraina vor participa la operațiunea amintită. De asemenea, va avea loc interacțiunea cu polițiștii de frontieră din țările vecine. În special, după o carantină strictă, patrulele comune la granița ucraineană-maghiară au fost reluate deja (sunt implicați doar polițiștii de frontieră vaccinați). Se lucrează pentru reluarea patrulărilor comune cu oficialii de frontieră din Slovacia și România.

În plus, în timpul operațiunii, va fi  stabilită interacțiunea și schimbul  de informații cu Agenția Europeană „FRONTEX”, Interpol și Europol.

Înainte de începerea operațiunii a avut loc o reuniune de coordonare la Serviciul de Stat al Poliției de Frontieră. Pe lângă polițiștii de frontieră, au participat reprezentanți ai serviciilor de migrație de stat, vamale și fiscale din Ucraina, Poliția Națională, Garda Națională, Serviciul de Securitate și Forțele Armate din Ucraina.

În cadrul întâlnirii a fost subliniat faptul că la granița cu țările UE și în zonele de frontieră din regiunile Cernăuți, Ivano-Frankivsk și Transcarpatia se observă  o intensificare a activităților ilegale, care a fost facilitată de condițiile meteorologice și de reducerea restricțiilor de carantină în Ucraina și țările UE . Încălcările detectate de polițiștii de frontieră și alte agenții de aplicare a legii sunt deseori planificate și organizate la zeci până la sute de kilometri de la frontieră. Un exemplu izbitor a fost reținerea recentă la aeroportul de lângă Berdyciv a unui avion care a zburat ilegal din Ucraina prin Moldova către spațiul aerian românesc și înapoi.

Participanții la întâlnire au convenit să facă schimb de informații în mod activ, inclusiv informații operaționale, pentru a organiza și desfășura evenimente comune, pentru a asigura un răspuns prompt la fiecare fapt detectat de activitate ilegală.

Unitățile de răspuns rapid vor reacționa cu promptitudine la informațiile obținute. În anumite zone, vor fi utilizate vehicule aeriene cu echipaj și fără echipaj, echipamente speciale ale departamentelor  implicate în operațiune.

Activitatea comună a participanților la operațiune vizează nu numai reținerea executanților la frontieră, ci și identificarea tuturor participanților la scheme ilegale inclusiv  organizatori, precum și identificarea locurilor de acumulare a bunurilor, locurilor de aflare a migranților ilegali, instalațiilor pentru producerea articolelor contrafăcute.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 218


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți