Politică
Redactor: Elvira Chilaru
28 aprilie 2022

În Transnistria are loc recrutarea bărbaților pentru instrucțiuni militare

În Transnistria are loc recrutarea bărbaților pentru instrucțiuni militare
28 aprilie 2022

În Transnistria are loc recrutarea bărbaților pentru instrucțiuni militare

Așa-zisa Republică Moldovenească Transnistreană își întărește armata. Acest lucru a fost raportat de Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Scrisoarea așa-zisului Ministerul al Apărării al Transnistriei către șefii administrațiilor locale dezvăluie informații despre recrutarea cetățenilor pentru „instrucțiuni speciale”.

Se menționează că scopul întâlnirii este „asigurarea 100% a personalului Contingentului de Menținere a Păcii al Republicii Moldova Transnistrene, precum și asigurarea locurilor de muncă pentru populația aptă de muncă  a republicii”.

La întâlnire pot participa bărbați cu vârsta sub 55 de ani. Lor li se promite „sprijin financiar și material, cazare și mâncare”.

Cetăţenilor care nu lucrează li se promite din 2.800 de „ruble transnistrene”. Instructajul în sine va dura 90 de zile.

În ciuda participării voluntare oficiale la instrucțiuni, există informații că apelul va fi coercitiv, au accentuat la  serviciile de informații.

„Este de remarcat faptul că scrisoarea este datată 21 aprilie. Adică înainte de începerea ultimelor provocări rusești pe teritoriul „regiunii transnistrene”. Aceasta amintește de evenimentele din  republicile autoproclamate Donețk și Lugansk”, au adăugat la serviciul de informații.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 602


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți