Politică
Redactor: Mirela Amarie
27 august 2021

În Ucraina ar putea fi înlocuit „tariful verde” sub presiunea Băncii Mondiale

În Ucraina ar putea fi înlocuit „tariful verde” sub presiunea Băncii Mondiale
27 august 2021

În Ucraina ar putea fi înlocuit „tariful verde” sub presiunea Băncii Mondiale

Ministerul Energiei din Ucraina a elaborat și a supus spre dezbatere publică un proiect de lege care prevede introducerea unui sistem de contracte pentru producătorii de surse alternative de energie în loc de plățile fixe, notează Agenția BucPress din Cernăuți.

Potrivit ministerului, documentul prevede introducerea unui sistem Feed-in-Premium, sau contracte pentru diferență, pentru producătorii de surse alternative de energie (atât pentru contractele de vânzare existente, cât și pentru contractele care urmează să fie încheiate de câștigătorii licitațiilor) în loc de plăți fixe la tarif „verde” - Feed-in-Tarif.

„Noul model de sprijin va crește cota de energie electrică  «verde» în sistemul de alimentare și îl va face mai accesibil”, a declarat secretarul general adjunct al Energiei, Iurii Vlasenko.

Ministerul Energiei explică faptul că, conform noului model, producătorii de energie „verde” vor putea acționa direct ca participanți la piață, vânzând energie electrică independent, optimizându-și veniturile din producție și reducându-și dezechilibrele.

„În același timp, acești producători vor avea dreptul să primească despăgubiri de la cumpărătorul garantat sub forma diferenței dintre tariful „verde ”stabilit sau prețul de licitație și prețul de piață”, a adăugat Vlasenko.

Proiectul de lege este conceput pentru a îndeplini cerințele Legii „Cu privire la modificările aduse anumitor legi din Ucraina privind îmbunătățirea condițiilor pentru susținerea producției de energie electrică din surse alternative de energie” № 810-IX și pasul 400 din Planul de acțiune prioritar al Guvernului pentru 2021.

Proiectul Ministerului Energiei din Ucraina poate fi citit aici.

Vă reamintim că problema energiei „verzi” este una dintre principalele dificultăți în negocierile Ucrainei cu Banca Mondială, guvernul ia în considerare modificările condițiilor pieței pentru a evita datoriile pentru generațiile viitoare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 537


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți