Politică
Redactor: Elvira Chilaru
27 februarie 2021

În Ucraina va fi elaborat un proiect de lege privind identificarea persoanelor cu dublă cetățenie

În Ucraina va fi elaborat un proiect de lege privind identificarea persoanelor cu dublă cetățenie
27 februarie 2021

În Ucraina va fi elaborat un proiect de lege privind identificarea persoanelor cu dublă cetățenie

Consiliul de Securitate Națională și Apărare a însărcinat guvernul de la Kiev să elaboreze, în termen de două luni, un proiect de lege privind identificarea ucrainenilor cu dublă cetățenie.

Astfel, după  cum a declarat secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare, Oleksandr Danilov s-a decis ca în termen de 2 luni Cabinetul de Miniștri să propună un proiect de lege care „să ne permită să înțelegem clar cine are dublă cetățenie”.

Danilov a explicat că noua lege ar trebui să creeze instrumente de control pentru identificarea ucrainenilor ce au cetățenia altor state.

„Aș sfătui toată lumea să se dezică  de o altă cetățenie în viitorul apropiat, pentru a nu se expune unor riscuri”, a spus Danilov.

Secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare a menționat că, deși Ucraina se îndreaptă spre  țările  civilizate în care este permisă cetățenia dublă, ea încă nu-și  poate permite acest lucru, deoarece Rusia vecină folosește acest mecanism împotriva Ucrainei. Situația este de așa natură,  încât persoanele cu cetățenie rusă se află în cele mai înalte poziții de stat din Ucraina.

În același timp, potrivit lui Danilov, autoritățile ucrainene înțeleg că oamenii din teritoriile ocupate sunt obligați să obțină cetățenia rusă pentru a putea locui acolo, dar atunci când aceste teritorii vor fi eliberate de ocupația rusă, vor renunța ei înșiși la ea.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 4980


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți