Politică
Redactor: Marin Gherman
16 mai 2019

Inaugurarea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, va avea loc la 20 mai 2019

Inaugurarea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, va avea loc la 20 mai 2019

Președintele ales, Volodimir Zelenski, a insistat asupra inaugurării pe data de 19 mai. Această inițiativă a provocat critici, în special pentru faptul că în acest an, pe 19 mai, este Ziua comemorării victimelor represiunii politice. Așadar, Rada Supremă a votat pentru inaugurarea lui Volodimir Zelenski pentru data de 20 mai 2019.

Despre inaugurare a anunțat președintele Radei Supreme, Andrii Parubii după votare: „315 deputați au votat pentru, este o majoritate constituțională. Așadar, am adoptat proiectul hotărârii 10272. Este vorba de data de 20 mai, ora 10:00 cu luarea în calcul a introducerii unor modificări în planul de funcționare a parlamentului. Va avea loc procedura de depunere a jurământului a președintelui ales, Volodimir Zelenski. Celelalte proiecte de hotărâre nu pot fi supuse la vot, deoarece data inaugurării a fost deja stabilită”.

Comisia Electorală Centrale (CEC) din Ucraina l-a declarat pe Volodimir Zelenski câștigător al alegerilor prezidențiale din Ucraina. Datele publicate de CEC arată că a obținut 73,22 %, adică 13 541 528 de voturi. Preşedinta CEC, Tatiana Slipaciuk, a anunţat că autorităţile nu au primit nicio plângere de natură să poată modifica rezultatul scrutinului. Contracandidatul lui Zelenski, preşedintele în exerciţiu Petro Poroşenko, a obţinut numai 24,45% din voturi.

Zelenski a promis că prioritatea sa ”numărul unu” va fi să pună capăt războiului cu separatiştii proruşi din estul Ucrainei. El a pledat pentru reformarea procesului de reglementare a acestui conflict bazat pe Acordurile încheiate la Minsk în februarie 2015 şi susţine crearea unui nou format de negociere care să includă Rusia şi state occidentale.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 549

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți