Politică
Redactor: Elvira Chilaru
28 martie 2022

Încă o ambasadă a unui stat UE s-a mutat în vestul Ucrainei

Încă o ambasadă a unui stat UE s-a mutat în vestul Ucrainei
28 martie 2022

Încă o ambasadă a unui stat UE s-a mutat în vestul Ucrainei

Ministerul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace a mutat Ambasada Slovaciei în Ucraina de la Kiev la Ujgorod. Instituția și-a reluat deja activitatea. Acest lucru a fost anunțat pe canalul Telegram de către șeful Administrației Militare transcarpatice Viktor Mykita.

"Diplomații și-au reluat activitatea în incinta Consulatului General al Republicii Slovace la Ujgorod. Viktor Mykita s-a întâlnit cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovace în Ucraina, Marek Shafin,  au discutat despre continuarea cooperării cu partenerii străini", a declarat Administrația militară transcarpatică.

"Consider că este un pas important spre  Ucraina. Este un pas important și pentru serviciul diplomatic, pentru că vor ajuta la fața locului, la graniță", a spus ministrul de externe slovac Ivan Korczok.

„Vor fi pe deplin implicați în activități diplomatice și vor acorda o atenție deosebită evenimentelor din Ucraina”, a declarat ministrul agenției de presă slovace TASR.

Potrivit lui Ivan Torczko, prin acest pas Slovacia vrea să arate că rămâne în Ucraina. La ambasadă vor lucra aceiași angajați care au fost evacuați de la Kiev. Ministerul va evalua constant situația în legătură cu războiul.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 263


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți