Politică
11 ianuarie 2020

Iranul recunoaşte că a doborât avionul ucrainean: ”Republica Islamică regretă profund această greșeală dezastruoasă”

Iranul recunoaşte că a doborât avionul ucrainean: ”Republica Islamică regretă profund această greșeală dezastruoasă”

Armata iraniană a anunţat sâmbătă, prin intermediul unui comunicat de presă, că a doborât avionul ucrainean care decolase miercuri de la Teheran cu destinaţia Kiev, însă susţine că doborârea aeronavei nu a fost un act intenţionat, a informat televiziunea iraniană de stat, citată de BBC.

Într-un comunicat al armatei iraniene în care se anunță că o rachetă a lovit aeronava și sunt exprimate condoleanțe pentru victime, se susține că avionul a zburat aproape de unitate militară importantă ce aparține Gărzilor Revoluționare. Potrivit comunicatului, cei responsabili vor fi trimiși în fața justiției militare și trași la răspundere.

Într-un mesaj pe Twitter, ministrul de externe al Iranului, Javad Zarif, recunoaște, la rândul său, că „o eroare umană” a dus la catastrofa aviatică. „O zi tristă. Concluziile preliminare ale anchetei interne a forțelor armate: eroarea umană la momentul crizei generate de aventurismul SUA a dus la dezastru. Profundele noastre regrete, scuze și condoleanțe merg către poporul nostru, către familiile tuturor victimelor și către toate celelalte popoare afectate”, scrie Javad Zarif, potrivit Mediafax.

Președintele Hassan Rouhani a spus și el, pe Twitter, că Republica Islamică ”regretă profund această greșeală dezastruoasă”.

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 478

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți