Politică
Redactor: Marin Gherman
19 august 2021

Kiev-București: Discuții despre aspirațiile de integrare europeană ale Ucrainei

Kiev-București: Discuții despre aspirațiile de integrare europeană ale Ucrainei
19 august 2021

Kiev-București: Discuții despre aspirațiile de integrare europeană ale Ucrainei

Adjunctul Șefului Biroului Președintelui Ucrainei, Ihor Zhovkva a discutat cu consilierul Președintelui României cooperarea bilaterală dintre cele două țări și aspirațiile de integrare europeană ale Ucrainei, potrivit Ambasadei Ucrainei la București.

În data de 18 august 2021 Adjunctul Șefului Biroului Președintelui Ucrainei, Ihor Zhovkva, a avut o convorbire telefonică cu consilierul Președintelui României pentru Afaceri Europene, Leonard Orban.

Ihor Zhovkva a informat interlocutorul cu privire la pregătirile pentru summit-ul inaugural al Platformei Crimeea și conținutul acesteia. La rândul său, Leonard Orban a reafirmat sprijinul constant al României pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și a subliniat că partea română va fi reprezentată la acest eveniment important la nivel înalt.

O atenție deosebită a fost acordată implementării eforturilor eficiente de către Kiev pentru atingerea obiectivului strategic de aderare la Uniunea Europeană. A avut loc un schimb de opinii cu privire la importanța fixării perspectivei europene a Ucrainei și sprijinirea în continuare a acestei idei de către România.

Ihor Zhovkva și Leonard Orban au discutat cu privire la elaborarea unor proiecte bilaterale, inclusiv în domeniul infrastructurii și cooperării transfrontaliere, care vizează consolidarea legăturilor dintre Ucraina și România.

Interlocutorii au evaluat pozitiv măsurile reciproce menite să consolideze cooperarea bilaterală în domeniile de interes comun. De asemenea, aceștia au convenit asupra importanței continuării menținerii dinamicii ridicate a contactelor bilaterale pentru a face progrese în soluționarea anumitor aspecte sensibile de pe agenda ucraineano-română.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 679


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți