Politică
25 februarie 2021

Kiev: Drepturile comunității românești din nou în centrul atenției

Kiev: Drepturile comunității românești din nou în centrul atenției
25 februarie 2021

Kiev: Drepturile comunității românești din nou în centrul atenției

La Kiev a avut loc o întrevedere a Ambasadorul României in Ucraina, Cristian Leon Țurcanu, cu Dmytro Lubineț, președintele Comisiei pentru Drepturile Omului, Deocupare si Reintegrarea Teritoriilor Temporar Ocupate din Regiunile Donețk, Luhansk si Republica Autonomă Crimeea, Minorități Naționale și Relații Interetnice.

În cadrul întâlnirii a fost discutată situația din teritoriile temporar ocupate și perspectivele soluționării conflictului din Estul Ucrainei. Ambasadorul român a reiterat susținerea fermă a independenței, suveranității si integrității teritoriale a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional, potrivit paginii de Facebook a Ambasadei României la Kiev.

Un punct central al discuției a fost reprezentat de necesitatea prezervării identității și drepturilor persoanelor aparținând minorității românești din Ucraina, inclusiv in perspectiva adoptării noii legislații privind minoritățile.

Ambasadorul României a subliniat necesitatea unei consultări reale a etnicilor români în toate aspectele ce pot avea un impact asupra drepturilor de care aceștia se bucură. În context, a evidențiat importanța faptului ca orice noi prevederi trebuie să respecte standardele internaționale în materie și angajamentele asumate și să nu diminueze drepturi câștigate anterior.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 932


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți