Politică
10 iunie 2021

Kiev: Spion rus, prins în timp ce instala o bombă sub mașina unui expert militar

Kiev: Spion rus, prins în timp ce instala o bombă sub mașina unui expert militar
10 iunie 2021

Kiev: Spion rus, prins în timp ce instala o bombă sub mașina unui expert militar

Spionul rus a fost atent monitorizat de agenții de securitate ucraineni.

 Ofițerii din cadrul Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU) au reținut, în cursul zilei de marți, 8 iunie, un agent al FSB (Serviciul Federal de Securitate al Federatiei Ruse) care încerca să planteze o bombă pe mașina directorului unui institut de cercetare militară din Ucraina, potrivit Ziare.com. Ofițerii SBU au relatat că agentul rus a venit special din Rusia în orașul ucrainean Severodonețk pentru a comite acest act terorist.

Conform anchetei, un cetățean ucrainean, care în prezent lucrează pentru milițiile separatiste din Republica Populară Luhansk (LPR), a fost recrutat îin 2020 de către Serviciul Federal de Securitate al Federatiei Ruse (FSB) pentru a desfășura activități de informații și subversive pe teritoriul Ucrainei.

Pentru a-și indeplini sarcinile atribuite, colaboratorul FSB a incercat, prin intermediari, sa obtina informatii clasificate de la un institut militar de cercetare din Harkov. Acesta era interesat sa obtina informatii despre cele mai recente programe de cercetare - hardware militar si UAV-uri. Unul dintre complicii sai a fost retinut in februarie 2021, reține sursa citată.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 967


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți