Politică
Redactor: Marin Gherman
27 ianuarie 2022

Kievul se arată a fi mulțumit de reuniunea în Formatul Normandia

Kievul se arată a fi mulțumit de reuniunea în Formatul Normandia
27 ianuarie 2022

Kievul se arată a fi mulțumit de reuniunea în Formatul Normandia

Consilierii politici din Rusia, Ucraina, Franţa şi Germania au avut la 26 ianuarie, la Paris, discuţii în Formatul Normandia cu privire la situaţia din estul Ucrainei. În pofida amenințărilor Rusiei la adresa Ucrainei din ultimele luni, Kievul s-a arătat a fi mulțumit de rezultatele discuțiilor.

Consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei, Mihailo Podoliak, a declarat pentru agenția națională de presă de la Kiev Ukrinform că „întâlnirea a fost una intensă și a permis revenirea la elemente constructive în cadrul negocierilor”. Potrivit oficialului, au fost înregistrate mici progrese în privința regimului de încetare a focului în Donbass, acolo unde au loc acțiuni militare din 2014.

Mihailo Podoliak și-a exprimat speranța că reuniunea de la Paris ar putea deveni un pas pe calea dezescaladării: „Formatul Normandia a fost activizat și ar putea da rezultate”. Următoarea reuniune se va desfășura peste 2 săptămâni.  

După reuniunea de la Paris părțile au convenit un comunicat comun, care prevede sprijinirea regimului de încetare a focului din estul Ucrainei. Mihailo Podoliak. Această reuniune se desfăşoară începând cu 2015 la invitaţia Franţei. La ea iau parte aproximativ 15 diplomaţi care fac parte din anturajul conducătorilor celor patru ţări.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 507


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți