Politică
Redactor: Marin Gherman
15 septembrie 2020

Kievul va înființa pe lângă NATO un centru de excelență pentru combaterea amenințărilor hibride

Kievul va înființa pe lângă NATO un centru de excelență pentru combaterea amenințărilor hibride

Vicepremierul ucrainean pentru integrare europeană și euroatlantică, Olga Stefanișina, a declarat că statutul Ucrainei de partener cu oportunități sporite în relația cu NATO (Enhanced Opportunities Partners/EOP) înseamnă o recunoaștere a contribuției semnificative a Kievului la asigurarea securității colective și a participării părții ucrainene la operațiunile de menținere a păcii, scrie Rador.

Potivit demnitarului de la Kiev, acest nou statut, acordat părții ucrainene în luna iunie, permite o creștere a participării Ucrainei la exercițiile militare, oportunitate la care forțele ucrainene nu aveau acces până la obținerea noului statut. Stefanișina a mai explicat că militarii, ofițerii, funcționarii publici din Ucraina, de asemenea, au acum acces la activități din structurile NATO. "Unul dintre elementele pe care dorim să le aducem în cadrul parteneriatului de oportunități sporite în relația cu NATO este experiența unică a Ucrainei în combaterea amenințărilor hibride, militare și cibernetice.

Și, ca parte a participării noastre, dorim să înființăm un centru de excelență în combaterea amenințărilor hibride, care să reprezinte contribuția noastră semnificativă la sistemul NATO de securitate colectivă" - a explicat Olga Stefanișina, vicepremierul ucrainean pentru integrare europeană și euroatlantică. Amintim că pe 12 iunie, NATO a anunțat că a intrat într-un parteneriat mai strâns cu Ucraina, Kievul primind statutul de partener cu oportunități sporite în relația cu Alianța.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 170

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți