Politică
Redactor: Elvira Chilaru
08 martie 2022

Kuleba se va întâlni cu Lavrov la Ankara pentru prima dată de la începutul războiului

Kuleba se va întâlni cu Lavrov la Ankara pentru prima dată de la începutul războiului
08 martie 2022

Kuleba se va întâlni cu Lavrov la Ankara pentru prima dată de la începutul războiului

Pentru prima dată de la atacul Rusiei asupra Ucrainei, miniștrii de externe Dmytro Kuleba și Serghei Lavrov vor purta discuții la nivel guvernamental - o întâlnire este așteptată pe 10 martie la Ankara.

Acest lucru a fost anunțat de ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei la un briefing.

"În prezent, programat pentru 10 (martie - n.red.), Să vedem dacă zboară la Antalya, voi zbura și eu, vom sta de vorbă," - a spus Kuleba.

El a mulțumit, de asemenea, partenerilor europeni pentru sprijinul acordat și a reamintit că amânarea sancțiunilor și a ajutoarelor ar demonstra  inamicului permisivitate.

"În niciun caz nu vreau să diminuez deciziile luate de Uniunea Europeană. Sunt puternice. Suntem recunoscători pentru asta, dar războiul continuă, așa că trebuie să existe noi sancțiuni", a spus ministrul de Externe ucrainean.

Data întâlnirii dintre Kuleba și Lavrov a fost anunțată anterior de ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu. Cavusoglu  dorește să ia parte la discuții, întrucât Turcia s-a oferit în repetate rânduri să medieze între Rusia și Ucraina. Erdogan însuși a cerut recent o înțelegere pașnică într-o conversație telefonică cu președintele rus Vladimir Putin.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 405


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți