Politică
02 august 2021

La 30 de ani de la proclamarea independenţei, Ucraina adoptă o strategie de politică externă

La 30 de ani de la proclamarea independenţei, Ucraina adoptă o strategie de politică externă
02 august 2021

La 30 de ani de la proclamarea independenţei, Ucraina adoptă o strategie de politică externă

Consiliul de Securitate şi Apărare Naţională de la Kiev a aprobat Strategia de politică externă a Ucrainei, şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba calificând evenimentul drept unul istoric.

„Pentru prima dată în 30 de ani, Ucraina are o strategie clară a activităţii politice externe. În ultimii 30 de ani, am avut politică externă, dar, din cauza lipsei unei abordări strategice, am oscilat dintr-o parte în alta şi a fost o insuficientă eficienţă în mai multe domenii” – a subliniat Kuleba, potrivit publicației Adevarul.    

Potrivit ministrului, documentul, care a fost adoptat la şedinţa de vineri a Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională al Ucrainei, reunit în estul ţării, defineşte clar obiectivul politicii externe de a confirma la nivel internaţional statutul Ucrainei de ţară europeană puternică.

Strategia de politică externă a Ucrainei stabileşte şase sarcini prioritare pentru diplomaţia ucraineană: asigurarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, contracararea politicii agresive a Federaţiei Ruse, continuarea procesului de aderare la UE şi la NATO, promovarea exporturilor ucrainene şi atragerea investiţiilor, protecţia drepturilor şi intereselor cetăţenilor ucraineni din străinătate şi promovarea unei imagini pozitive a Ucrainei în lume.

Ministrul Kuleba a declarat că documentul este foarte voluminos, având 254 de pagini.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 424


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți