Politică
Redactor: Mariana Struț
15 septembrie 2020

La Cernăuți ar putea fi creată poliția municipală

La Cernăuți ar putea fi creată poliția municipală

La Cernăuți ar putea fi creată întreprinderea municipală „Garda Municipală a Cernăuților”, care va fi subordonată Departamentului gospodăriei comunal-locative.

Acest lucru este menționat în proiectul de decizie de pe site-ul Consiliului orășenesc Cernăuți. Acest proiect de lege va fi pus în discuție la sesiunea din 29 octombrie. Conform documentului, directorul poliției municipale va fi numit de secretarul consiliului local.

Ceva mai devreme primarul ad-interim al orașului Cernăuți, Vasil Prodan a declarat că necesitatea creării unei poliții municipale a apărut după dezacordurile cu oamenii legii privind implementarea restricțiilor de carantină

Neînțelegerea s-a iscat din cauză că Consiliul orășenesc a permis funcționarea unităților alimentare, a centrelor comerciale și a transportului public în zona „roșie”, în timp ce polițiștii s-au condus de rezoluția Cabinetului de Miniștri, care interzice funcționarea unor astfel de unități în această zonă de carantină.

Potrivit lui Myhailo Kamenev, expert al Asociației monitorizatorilor ucraineni privind drepturile omului în aplicarea legii, garda municipală va avea „autorizarea oamenilor de rând”, astfel, se pune întrebarea dacă va fi utilă finanțarea din fondurile bugetare a unei structuri de genul acesta.

Gardienii vor putea furniza doar servicii de securitate și nu vor avea împuternicirile de poliție. Kamenev a mai specificat că lor nu li se va permite să poarte echipamente speciale.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 98

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți