Politică
15 aprilie 2022

La Cernăuți s-a desfășurat conferința internațională „Războiul Rusiei împotriva Ucrainei: cum va fi noua ordine mondială după Bucea”

La Cernăuți s-a desfășurat conferința internațională „Războiul Rusiei împotriva Ucrainei: cum va fi noua ordine mondială după Bucea”
15 aprilie 2022

La Cernăuți s-a desfășurat conferința internațională „Războiul Rusiei împotriva Ucrainei: cum va fi noua ordine mondială după Bucea”

Cercetători, analiști politici și experți militari din Ucraina, Georgia, Estonia, Republica Lituania, Republica Moldova, Polonia și România au discutat la Cernăuți (offline și online) despre consecințele politice și juridice ale tragediei de la Bucea și din alte orașe ucrainene în urma agresiunii armate ruse.

Evenimentul s-a desfășurat la centrul media „Belle Vue” din inițiativa Institutului de Politică Mondială din Kiev, Centrului Narațiunilor Politice ale Democrației din Cernăuți, Fundației de Binefacere Resurse și Inițiative Sociale și Institutului de Integrare Europeană și Studii Regionale al Universității din Cernăuți.

Agenția de știri BucPress din Cernăuți, alături de „Obserwator międzynarodowy” (Polonia), Europunct (România) și TVA Cernăuți, a fost partener media al conferinței științifice internaționale.

Laurențiu Claudiu Ciocan, consul general de carieră de la Consulatul general al României la Cernăuți, a exprimat cele mai sincere condoleanțe poporului ucrainean în legătură cu tragediile umane dintr-o serie de orașe ucrainene cauzate de război, precizând că evenimentul este un prilej pentru un real schimb de informații între experții din mai multe state.

Au analizat situația geopolitică actuală: dr. Kazimez Vuicitski, prof. univ. la Universitatea din Varșovia, dr. Serghei Hakman, șef-adjunct al Centrului de perfecționare a funcționarilor publici din Cernăuți, dr. Anatoli Kruglașov, șeful Catedrei de Politologie și Administrare Publică din cadrul Universității din Cernăuți, dr. Marin Gherman, director al Institutului de Studii Politice și Capital Social din Cernăuți, președinte al Centrului Media BucPress din Cernăuți, dr. Dorin Popescu, președinte al Asociației „Casa Mării Negre” din Constanța, dr. Serhii Feduniak, profesor univ. la Catedra de Relații Internaționale a Universității din Cernăuți, dr. Irmina Matonite, prof. la Academia de Apărare din Lituania, dr. Evhen Magda, director al Institutului de Politică Mondială din Kiev și alții.  

„Bucea este mai mult un simbol. Nu vorbim despre Bucea ca despre o anumită localitate, ci ca despre un simbol, un loc unde a avut loc încălcarea și neglijarea tuturor drepturilor omului. S-a produs nu doar o agresiuni militară, ci un terorism de stat față de civili. Și a avut loc nu doar la Bucea, ci și în Mariupol, Cernigov, în regiunea Kiev ș.a.”

Au fost analizate și principalele narațiuni ale dezinformării și de propagandă legate de crimele de război comise de Rusia pe teritoriul Ucrainei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 410


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți