Politică
Redactor: Mirela Amarie
19 februarie 2021

La Herța, Hliboca, Carapciu, Noua Suliță, Cernăuți și alte 6 comune au fost înființate servicii pentru copii

La Herța, Hliboca, Carapciu, Noua Suliță, Cernăuți și alte 6 comune au fost înființate servicii pentru copii
19 februarie 2021

La Herța, Hliboca, Carapciu, Noua Suliță, Cernăuți și alte 6 comune au fost înființate servicii pentru copii

În 11 comune din regiunea Cernăuți au fost înființate servicii pentru copii, iar în curând, alte două comune intenționează să facă acest lucru, notează Agenția BucPress.

Printre cele 11 se află Vijnița, Novodnistrovsk, Secureni, Herța, Hliboca, Carapciu, Noua Suliță, Ceahor, Cernăuți, Vășcăuți (raionul Nipru) și Vășcăuți (din raionul Vijnița).

„Mulțumim liderilor comunităților care și-au îndeplinit obligația legală de a stabili servicii pentru copii. Acest lucru ne permite să fim liniștiți pentru copiii care trăiesc în aceste comune, mai ales într-un moment în care situația epidemiologică se deteriorează și condițiile meteorologice sunt dificile. De asemenea, încurajăm alte comune să organizeze astfel de servicii. Acest lucru este necesar pentru a-i proteja pe cei care au cel mai mult nevoie de ajutor”, a declarat șeful adjunct al Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Natalia Gusak.

După cum a explicat șeful Serviciului pentru Copii din regiunea Cernăuți, Iulia Matvieva, specialiștii au vizitat deja 70% din comunele din regiune, oferind consultații și asistență metodologică.

„Pe lângă crearea de servicii pentru copii și furnizarea altor servicii sociale, fiecare comunitate este acum și un corp de tutelă și îngrijire. Adică, comuna ar trebui să ia decizii cu privire la copiii aflați în situații dificile de viață, să stabilească locul de reședință al copilului dacă părinții sunt divorțați, să protejeze drepturile de proprietate, să vândă și să cumpere locuințe etc.”, a explicat șefa Serviciului pentru Copii din regiune.

În urma reformei descentralizării, se preconizează crearea de servicii pentru copii, care să asigure protecția adecvată a drepturilor personale și de proprietate ale fiecărui copil - membru al comunității.

Organismele în cauză ar trebui să ofere protecție socială copiilor aflați în circumstanțe dificile de viață, copiilor afectați de ostilități și conflicte armate, plasării în îngrijire a orfanilor și copiilor lipsiți de ocrotirea părintească.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1460


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți