Politică
Redactor: Svetlana Pantea
26 ianuarie 2021

La începutul lunii februarie în Ucraina va începe campania de vaccinare anti-covid-19

La începutul lunii februarie în Ucraina va începe campania de vaccinare anti-covid-19
26 ianuarie 2021

La începutul lunii februarie în Ucraina va începe campania de vaccinare anti-covid-19

Potrivit Preşedintelui ucrainean, Volodymyr Zelenski, în viitorul apropiat Ucraina va obține un milion de doze de vaccin împotriva virusului SARS Cov-2, fiind demarată campania de vaccinare.

“Vaccinarea populaţiei ucrainene va începe în luna februarie. Primul milion de doze produse de un important grup internaţional va fi livrat în viitorul apropiat”, afirmă şeful statului ucrainean.

În plus, el a subliniat că experiența acumulată și cooperarea cu instituțiile internaționale a ameliorat oarecum situația epidemiologică, care este “mai stabilă, sub control şi mai puţin amenințătoare decât în primăvara anului 2020”. Totodată, Volodymyr Zelenski a îndemnat la respectarea regulilor sanitare impuse pentru prevenirea răspândirii virusului.

În acelaşi timp, Premierul Ucrainei, Denis Şmygal a anunţat că în prezent în Ucraina sunt semnate sau aşteaptă să fie semnate contracte pentru primirea a peste 30 milioane doze de vaccin anti-covid, suficiente pentru toţi doritorii. Totodată, Denis Şmygal a menţionat că vor fi respectate toate normele conform planului naţional de vaccinare, iar vaccinarea propriu-zisă va începe în luna februarie.

“În viitorul apropiat, Ucraina va primi un milion doze de vaccine, iar până la sfârşitul lunii ianuarie, prin intermediul programului COVAX, Ucraina va primi 220 mii de doze, pentru a putea începe demararea vaccinării”, a mai subliniat premierul ucrainean.

Potrivit unui sondaj, în prezent, mai mult de jumătate din populația Ucrainei (între 52% şi 56%) doreşte să se vaccineze anti-COVID. 

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 805


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți