Politică
15 februarie 2021

Leonid Kravciuk: Kremlinul anunță crearea unui stat-prorus separat în Donbas

Leonid Kravciuk: Kremlinul anunță crearea unui stat-prorus separat în Donbas
15 februarie 2021

Leonid Kravciuk: Kremlinul anunță crearea unui stat-prorus separat în Donbas

Conducătorul delegației ucrainene în cadrul Grupului de Contact Trilateral de la Minsk, Leonid KravcIuk, a luat o atitudine serioasă față de intențiile Moscovei, făcute public în cadrul așa-numitului forum rusesc din Donețk.

”Rusia anunță deja în mod deschis despre planurile sale de a crea state național-rusești pe teritoriul Ucrainei. Ea (Federația Rusă – n.r.) nu acceptă statutul pregătit pentru teritoriile temporrar ocupate din regiunile Donețk și Lugansk, și declară deschis despre acțiunle de pregătire privind integrarea acestor teritorii în componența Federației Ruse. "Aceste planuri au fost aduse la cunoștința participanților forumului de la Donețk -  ”Donbasul rusesc”, a spus Kravciuk, citat de rubrika.ua

Potrivit primului președinte al Ucrainei independente, Kravciuk, desfășurarea unui astfel de forum, precum a fost întrunirea ”Donbasul rusesc”, a fost posibil prin organizarea și coordonarea lui în exclusivitate de către liderii de la Kremlin, ceea ce înseamnă că ocuparea teritoriului din Donbas, prin alipirea așa-numitelor republici populare Donețk/Lugansk de către Rusia, a fost aprobat la Moscova.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 691


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți