Politică
14 ianuarie 2021

Liderul comuniștilor de la Chișinău: ”Asemenea afirmaţii pof afecta relaţiile Republicii Moldova cu Federaţia Rusă”

Liderul comuniștilor de la Chișinău: ”Asemenea afirmaţii pof afecta relaţiile Republicii Moldova cu Federaţia Rusă”
14 ianuarie 2021

Liderul comuniștilor de la Chișinău: ”Asemenea afirmaţii pof afecta relaţiile Republicii Moldova cu Federaţia Rusă”

Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, consideră că preşedintele Maia Sandu a greşit când a declarat marţi, 12 ianuarie, la Kiev, că regiunea Crimeea aparţine Ucrainei.

Voronin consideră că Maia Sandu nu trebuia să declare la Kiev că regiunea Crimeea aparţine Ucrainei: „Trebuie citită foarte atent istoria”, potrivit Adevărul.md. Liderul comuniștilor e de părere că asemenea afirmaţii pof afecta relaţiile Republicii Moldova cu Federaţia Rusă şi ele ar trebui evitate.  Voronin spune că declaraţia Maiei Sandu „nu a fost prea normală”, „pentru că noi nu trebuie să fim prieteni cu o ţară ca să ne certăm cu altă ţară. Această conlucrare a preşedinţilor nu trebuie să aducă probleme altor ţări”. Voronin a precizat că şi el a fost anterior întrebat cui aparţine Crimeea, însă a răspuns că „e o problemă ce ţine de Rusia şi Ucraina.”  

„Să declari așa ferm (că Crimeea aparţine Ucrainei) aici trebuie de citit foarte atent istoria şi nu numai istoria de acum - post sovietică, dar istoria de la Bogdan Hmelniţki, dar poate chiar de la Botezătorul Sfântul Vladimir sau poate de la Rusia Kieveană de citit istoria. Nu e normală aşa declaraţie”, a spus Voronin la emisiunea „Puterea a patra” de la N4. Întrebat de jurnalistul Gheorghe Gonţa cât de corect ar fi fost ca Maia Sandu să nege că Crimeea aparţine Ucrainei în contextul în care şi Moldova se confruntă cu problema transnistreană, Voronin a menţionat că „Zelenski şi Maia Sandu trebuie să spună adevărul, dar nu reieşind din conjunctura situaţiei cum e mai convenabil. Aici trebuie să spui adevărul care este şi care a existat”, a mai spus Voronin, notează Adevărul.md 

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a declarat marţi, 12 ianuarie, la Kiev, după întreverea cu preşedintele Republicii Moldova, că Maia Sandu i-a dat asigurări că Republica Moldova sprijină integritatea şi suveranitatea Ucrainei. Totodată, Zelenski a menţionat că Maia Sandu nu se teme să spună că regiunea Crimeea aparţine Ucrainei.

sursa: Adevărul.md /foto: ObservatorMD

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 748


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți