Politică
Redactor: Elvira Chilaru
21 septembrie 2020

Liderul maghiarilor din Ucraina: „Timp de 5 ani au fost alocate 56 de milioane de dolari pentru dezvoltarea Transcarpatiei”

Liderul maghiarilor din Ucraina: „Timp de 5 ani au fost alocate 56 de milioane de dolari pentru  dezvoltarea Transcarpatiei”

Vasyl Brenzovych va conduce încă trei ani Societatea de Cultură Maghiară din Transcarpatia. Pe 19 septembrie, în cadrul unei adunări generale a reprezentanților Societății de Cultură Maghiară din Transcarpatia (KMKS)care a avut loc la Beregovo, Vasyl Brenzovych a fost ales președinte al organizației pentru următorii trei ani.

Potrivit corespondentului Agenției BucPress în Transcarpatia, Elvira CHilaru, în discursul său, în timpul căruia șeful TUKZ-KMKS a raportat despre activitatea organizației din ultimii trei ani, el a subliniat că programele de sprijin, care au început acum 5-10 ani, au continuat.

"În ultimii cinci ani au fost alocate 56 de milioane de dolari pentru  dezvoltarea Transcarpatiei  și pentru sprijinirea comunității maghiare din regiune", a spus  Brenzovych, adăugând că în timpul ultimelor discuții s-a decis continuarea programelor de sprijin din Ungaria.

În ceea ce privește viitoarele alegeri locale din 25 octombrie, Vasyl Brenzovych a anunțat că KMKS îl va susține pe Zoltan Babyak, actualul primar al orașului Beregovo  și la  următoarele alegeri. Cooperarea cu Uniunea Democrată a Maghiarilor din Ucraina (UMDS), care a obținut rezultate semnificative în timpul alegerilor precedente, a eșuat acum, dar TUKZ-KMKS a lăsat loc reprezentanților lor pe lista candidaților la consiliul regional. Chaba Peter și Karoy Rezesh au acceptat invitația KMKS, așa că merg la urne pe lista KMKS.

Rezumând rezultatele alegerilor prezidențiale și parlamentare de anul trecut, politicianul a spus: speranțele pentru schimbare nu s-au împlinit, procesele nefondate împotriva maghiarilor din Transcarpatia continuă. Până în prezent nu s-au îmbunătățit relațiile ucraineano-maghiare, dar viitoarea întâlnire a miniștrilor de externe Kuleba și Siyarto ar putea fi un alt pas înainte.

„Ponderea alegerilor din octombrie: interesele maghiarilor transcarpatici vor fi reprezentate în organele locale de autoguvernare. Avem nevoie de o astfel de reprezentare care va îndrăzni să ne protejeze cu adevărat drepturile ", a subliniat Vasyl Brenzovych, adăugând că există o altă întrebare importantă - dacă programele de sprijin care au fost începute cu succes vor continua. "Vom lupta pentru asta la alegeri!", a spus el.

La rândul său, vicepreședintele TUKZ-KMKS, Josip Borto, a subliniat: „Când o navă este acoperită de valuri în ape furtunoase și o epidemie se dezlănțuie la bord, căpitanul navei ar trebui să fie o persoană cu experiență și curaj, care să poată menține nava pe linia de plutire și să o aducă la destinație. Și acest om este Vasyl Brenzovych!”, a subliniat Joseph Borto.

Deoarece nu au fost nominalizați alți candidați, delegații prezenți l-au ales în unanimitate pe Vasyl Brenzovych ca șef al TUKZ-KMKS.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 590
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți