Politică
04 octombrie 2017

Lista materiilor studiate în limba maternă va fi stabilită individual pentru fiecare minoritate din Ucraina

Lista materiilor studiate în limba maternă va fi stabilită individual pentru fiecare minoritate din Ucraina

Ministrul ucrainean al educației și științei, Lilia Grinevici, a precizat că proporția în care se va studia limba maternă în școlile minorităților naționale, precum și lista materiilor studiate în limba maternă în aceste școli vor fi stabilite individual pentru fiecare minoritate națională și aprobate la nivel de ordonanță guvernamentală – informează TOCpress.

Potrivit unui comunicat remis de Biroul de Presă al Ministerului Educației și Științei de la Kiev, Lilia Grinevici a făcut o declarație în acest sens în timpul unei întâlniri cu ambasadorul Bulgariei în Ucraina, Krasimir Mincev.

Totodată, Grinevici, citată de Radio Cernăuți, a reiterat că Ministerul Educației și Științei de la Kiev a fost și rămâne deschis pentru cooperare cu prietenii și partenerii Ucrainei. În plus, ministrul Lilia Grinevici a propus ambasadorului Bulgariei crearea unui grup de lucru comun, care să lucreze asupra curriculumului școlar pentru minoritatea bulgară în ceea ce privește elaborarea manualelor și pregătirea cadrelor didactice.

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1020
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți