Politică
Redactor: Mirela Amarie
11 februarie 2022

Lituania oferă Ucrainei sisteme de rachete antiaeriene Stinger

Lituania oferă Ucrainei sisteme de rachete antiaeriene Stinger
11 februarie 2022

Lituania oferă Ucrainei sisteme de rachete antiaeriene Stinger

În zilele următoare, Ucraina va primi un lot de sisteme de rachete antiaeriene Stinger din Lituania, ca parte a extinderii asistenței militare.

„Mărim numărul de instructori militari în Ucraina și vom oferi Ucrainei arme și echipamente militare suplimentare. I-am spus prim-ministrului că sistemele de rachete antiaeriene Stinger vor ajunge în curând, în Ucraina. Sper și îmi doresc din tot sufletul ca Ucraina să nu fie nevoită să le folosească niciodată”, a declarat premierul lituanian, Ingrida Šimonytė, ieri, la Kiev, într-o conferință de presă cu premierul ucrainean, Denis Șmigal.

Vă reamintim că, la 31 ianuarie, o misiune de evaluare a nevoilor nou creată a fost înființată în Ucraina de către guvernul lituanian pentru a evalua nevoile Ucrainei de asistență suplimentară din partea Lituaniei și pentru a coordona asistența în fața agresiunii Rusiei.

Ca răspuns la acțiunile agresive ale Rusiei, Letonia, Lituania și Estonia au decis să furnizeze Ucrainei rachete antiaeriene Stinger și rachete antitanc Javelin.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 363


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți