Politică
04 iulie 2021

Lukaşenko a ordonat închiderea frontierei dintre Belarus și Ucraina

Lukaşenko a ordonat închiderea frontierei dintre Belarus și Ucraina
04 iulie 2021

Lukaşenko a ordonat închiderea frontierei dintre Belarus și Ucraina

Preşedintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a ordonat închiderea totală a frontierei cu Ucraina şi a anunţat destructurarea unor „celule teroriste″⁣ legate de Occident care intenţionau să realizeze o lovitură de stat în Belarus, transmite Agerpres.

„O cantitate imensă de arme vine din Ucraina în Belarus. Iată de ce am ordonat forţelor de securitate a frontierei să închidă complet frontiera cu Ucraina″⁣, a spus Lukaşenko.

Liderul de la Minsk a afirmat că autorităţile belaruse au destructurat „celule teroriste latente″⁣ legate de Germania, Ucraina, SUA, Polonia şi Lituania, celule pe care le-a acuzat că planificau să „înlăture prin violenţă regimul″⁣ din Belarus.

Disputa dintre Belarus şi Occident s-a intensificat recent după aterizarea forţată şi ilegală a unui zbor Ryanair la Minsk, în Belarus, la 23 mai 2021, fapt care a pus în pericol siguranţa aviaţiei, şi cu reţinerea de către autorităţile belaruse a jurnalistului Roman Protasevici şi a prietenei sale, Sofia Sapega.

 La 21 iunie, Uniunea Europeană a impus măsuri restrictive împotriva a 78 de persoane din Belarus şi a opt entităţi.

 Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 554


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți