Politică
Redactor: Svetlana Pantea
15 noiembrie 2021

Lukaşenko susţine că Belarus lucrează activ pentru ca migranţii să se întoarcă în ţările lor

Lukaşenko susţine că Belarus lucrează activ pentru ca migranţii să se întoarcă în ţările lor
15 noiembrie 2021

Lukaşenko susţine că Belarus lucrează activ pentru ca migranţii să se întoarcă în ţările lor

Belarus lucrează activ pentru ca migranţii aflaţi la frontiera cu Uniunea Europeană să se întoarcă în ţările lor, a declarat luni preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, afirmând totodată că aceştia nu vor să plece, relatează AFP, citat de Agerpress.

"Suntem pregătiţi, aşa cum am fost mereu, să îi punem pe toţi în avioane (...) care să îi aducă acasă", a spus el, conform agenţiei naţionale de presă Belta.
"Lucrăm activ în prezent pentru a-i convinge pe aceşti oameni: 'Vă rugăm, întoarceţi-vă'. Dar nimeni nu vrea să se întoarcă", a adăugat preşedintele belarus.
Mii de migranţi, majoritatea originari din Orientul Mijlociu, se află de mai multe zile la frontiera dintre Polonia şi Belarus, sub temperaturi scăzute.

"Ţin să subliniez că nu ne dorim niciun conflict la frontieră. Ar fi extrem de dăunător pentru noi", a mai pus Lukaşenko, acuzând în acelaşi timp Polonia că "are nevoie" de această criză din cauza "problemelor sale interne" şi a tensiunilor cu partenerii din Uniunea Europeană.

UE acuză Minskul că a organizat aceste mişcări migratorii, oferind vize şi punând la dispoziţie zboruri, pentru a se răzbuna pe sancţiunile occidentale impuse regimului Lukaşenko anul trecut după reprimarea brutală a opozanţilor.

În acest context, compania aeriană belarusă Belavia a anunţat duminică faptul că de acum este interzis zborul sirienilor, irakienilor, afganilor şi yemeniţilor de la Dubai spre Belarus.

"Conform deciziei autorităţilor competente din Emiratele Arabe Unite, cetăţenii din Afganistan, Irak, Yemen şi Siria nu vor mai avea permisiunea să plece, începând cu 14 noiembrie 2021, la bordul avioanelor care provin din Dubai şi care au destinaţia Belarus", a precizat Belavia într-un comunicat.
În urma presiunilor unor diplomaţi europeni, Turcia le-a interzis de asemenea irakienilor, sirienilor şi yemeniţilor să se deplaseze în Belarus. Compania siriană privată Cham Wings Airlines şi-a întrerupt de asemenea zborurile spre Minsk.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 330


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți