Politică
03 iunie 2021

Lukașenko a acceptat ca Protasevici să fie interogat de separatiștii din Luhansk

Lukașenko a acceptat ca Protasevici să fie interogat de separatiștii din Luhansk
03 iunie 2021

Lukașenko a acceptat ca Protasevici să fie interogat de separatiștii din Luhansk

Liderul belarus, Aleksandr Lukaşenko, a declarat că nu este împotriva interogării activistului Roman Protasevici de către separatiştii din estul Ucrainei.

În acest sens, Lukaşenko i-a invitat pe "anchetatorii" din Luhansk care au deschis un "dosar penal" împotriva lui Protasevici să meargă la Minsk pentru interogatoriu, scrie Korrespondent, citat de Rador.

"În Donbas, a fost deschis un dosar penal împotriva acestei persoane (Roman Protasevici, n.r.). I-am amintit președintelui Putin (Vladimir Putin, preşedintele rus, n.r.) că a fost deschis un dosar penal și am spus că, dacă (separatiştii, n.r.) au întrebări, sunt bineveniţi la noi, să adreseze întrebări, pentru că aceştia (Roman Protasevici şi alţi opozanţi, nr.r) au ucis oameni în Donbas" - a afirmat Aleksandr Lukaşenko, la o întâlnire pe tema relaţiilor cu Rusia.

Liderul belarus a amintit că pasagerii care au zburat în acelaşi avion cu Protasevici au spus că acesta din urmă și-a exprimat temerea că va fi condamnat la moarte dacă aeronava va ateriza la Minsk. "În avion sau la ieșirea din avion, acesta a strigat 'Risc pedepasa cu moartea!'. Jurnaliștii noștri, însă, au subliniat că, pentru astfel de infracţiuni, noi nu am avem prevăzută pedeapsa cu moartea, ci 15 ani de închisoare. Dar el (Roman Protasevici, n.r.) ştia ce spune, pentru că înțelegea că acolo, în sud-estul Ucrainei, pot fi formulate acuzaţii împotriva sa, iar aceasta este o situație complet diferită" - a mai declarat Lukașenko.

Forţele de ocupaţie din Luhansk au deschis un "dosar penal" împotriva lui Roman Protasevici, pe care îl acuză că a participat la lupte alături de batalionul naţionalist ucrainean "Azov". Primul comandant al "Azov", Andri Bileţki, de asemenea, a declarat că Roman Protasevici a luptat alături de batalonul său "împotriva ocupării Ucrainei".

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 546


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți