Politică
Redactor: Vasile Bărbuță
23 septembrie 2020

Lukașenko a preluat funcția de președinte al Belarusului la o ceremonie secretă

Lukașenko a preluat funcția de președinte al Belarusului la o ceremonie secretă
23 septembrie 2020

Lukașenko a preluat funcția de președinte al Belarusului la o ceremonie secretă

În ciuda protestelor din Belarus, Alexandr Lukașenco a preluat funcția de președinte al Belarusului. Ceremonia de inaugurare secretă a avut loc pe 23 septembrie.

Inaugurarea a avut loc în Palatul Independenței, relatează  BELTA.BY

În dimineața zilei de 23 septembrie, forțele de securitate și oficialii au început să se adune lângă Palatul Independenței din Minsk, care este și reședința lui Lukașenco. Lângă clădire a fost adusă și tehnică militară, iar traficul pentru vehiculele personale a fost blocat.

La ceremonia de inaugurare  au fost invitate  câteva sute de persoane. Printre aceștia se numără înalți funcționari, deputați ai Camerei Reprezentanților și membri ai Consiliului Republicii, șefi ai organelor și organizațiilor de stat, etc.

Cortegiul lui Alexandr  Lukașenco a ajuns la Palatul Independenței în jurul orei 11:00. S-a spus că aceasta ar putea fi doar o repetiție de inaugurare, întrucât data ceremoniei nu a fost anunțată în prealabil. Mai mult decât atât, la 21 septembrie, despre inaugurare nu se știa nici măcar la CEC.

Trebuie remarcat faptul că la acel moment toate canalele TV pro-guvernamentale din Belarus difuzau seriale și nu ceremonia de inaugurare. Acest lucru contrazice legea din Belarus, întrucât ceremonia de depunere a jurământului de către președinte trebuie transmisă la televiziunea și radioul național.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 560


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți