Politică
28 februarie 2022

Luptătorii de origine ucraineană din Legiunea Straină, „permisie” să vină acasă să-ți apare țara

Luptătorii de origine ucraineană din Legiunea Straină, „permisie” să vină acasă să-ți apare țara
28 februarie 2022

Luptătorii de origine ucraineană din Legiunea Straină, „permisie” să vină acasă să-ți apare țara

Dupa ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că a fost formată o nouă subdiviziune, Divizia de Trupe Internaționale a Ucrainei, care va fi deservită de străini, a existat și o reacție a celebrei Legiuni Străine Franceze.

Astfel luptătorilor de origine ucraineană din Legiunea Străină li se va permite să meargă să-și apere țara, folosind echipamentul complet al Legiunii. Ucraina ar beneficia, în acest fel, de ajutorul unora dintre cei mai bine pregătiți soldați din lume.

Legiunea strainț (Légion étrangère) este o unitate a Armatei Franceze, înfiintata pe  9 martie 1831 printr-un decret dat de regele Ludovic-Filip al Frantei. Aceasta legiune specială a fost făcuta pentru voluntarii străini care, după Revoluția franceză din iulie 1830, nu mai aveau voie să se înscrie în armata franceză.

Ca structură socială a unității, erau avute în vedere si elementele indezirabile, care, în optica creatorilor legiunii, trebuiau tinuti cat mai mult timp posibil departe de Franta: puscariasi, hoti, criminali de drept comun, cersetori, dar si imigranti. Rolul principal al Legiuni era de a proteja coloniile franceze si de a înabusi orice tentativa de revolta a populatilor băștinașe.

Unul dintre cele mai cunoscute motto-uri ale Legiunii este “mergi sau crapa” („March or die”). De altfel, antrenamentele legionarilor sunt extrem de grele, iar marșurile au loc pe o distanță chiar si de 60 kilometri cu un echipament militar și armă a căror greutate poate atinge 30 kilograme.

Un alt accent se pune și pe antrenamentele de luptă, în special de luptă corp la corp, cu deprinderea unor elemente din diferitele stiluri de arte marțiale. Prin ritmul solicitant de antrenamente se urmărește eliminarea fricii și a urii, considerate principalele vinovate în cazul pierderii unei lupte.

Sursa: Impact Press 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 282


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți