Politică
05 aprilie 2021

Maia Sandu cere intervenția serviciilor secrete după ce un judecător ucrainean a fost răpit la Chișinău

Maia Sandu cere intervenția serviciilor secrete după ce un judecător ucrainean a fost răpit la Chișinău
05 aprilie 2021

Maia Sandu cere intervenția serviciilor secrete după ce un judecător ucrainean a fost răpit la Chișinău

Maia Sandu spune că este inadmisibil ca oamenii să dispară de pe stradă și solicită ajutorul Ministerului de Interne și al serviciilor secrete.

„Este inadmisibil ca în Republica Moldova să dispară oameni, indiferent dacă sunt sau nu cetățeni ai Republicii Moldova, indiferent dacă se dovedește sau nu că au comis ilegalități. Judecătorul ucrainean Ceaus, care se află pe teritoriul țării noastre din 2016, după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150.000 de dolari, și care se judecă cu autoritățile Republicii Moldova pentru obținerea azilului politic, a fost dat dispărut și dus într-o direcție necunoscută. Cer acțiuni imediate din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne, instituția principală responsabilă de asigurarea securității cetățenilor, și Serviciului de Informații și Securitate pentru a clarifica această dispariție îngrijorătoare a unui cetățean străin de pe teritoriul Republicii Moldova”, a scris Maia Sandu pe Facebook. 

Judecătorul Nicolai Ceaus s-a refugiat în Republica Moldova în urmă cu cinci ani și a solicitat azil politic. El este acuzat de autoritățile din Ucraina de luare de mită. El a fost răpit la sfârşitul săptămânii trecute de trei persoane, din curtea unui bloc amplasat în centrul Chişinăului. 

Avocatul lui Ceaus, Iulian Balan, a confirmat faptul că clientul său a fost răpit. „Azi 3 aprilie 2021, din centrul Chişinăului a fost răpit clientul meu, judecătorul ucrainean, Ceaus Nicolae, a cărui cerere de azil politic se examinează de către instanţele judecătoreşti a Republicii Moldova. A fost răpit de un grup înarmat de persoane şi dus într-o direcţie necunoscută. În situaţia dată apar dubii rezonabile cu privire la capacitatea statului de a ne proteja. Toţi care cunosc careva informaţii la subiectul dat vă rog să o comunicaţi poliţiei”, a transmis avocatul.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 717


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți