Politică
Redactor: Elvira Chilaru
15 noiembrie 2021

Marea Britanie ar putea trimite în Ucraina 600 de membri ai forțelor speciale din cauza pericolului invaziei ruse

Marea Britanie ar putea trimite în Ucraina 600 de membri ai forțelor speciale din cauza pericolului  invaziei ruse
15 noiembrie 2021

Marea Britanie ar putea trimite în Ucraina 600 de membri ai forțelor speciale din cauza pericolului invaziei ruse

Trupele SAS (Serviciul Aerian Special) și regimentul de parașute au fost avertizate că ar putea fi trimise în Ucraina în câteva ore, notează publicația Evropeiska Pravda de la Kiev, citată de Agenția BucPress din Cernăuți.

Potrivit cotidianului britanic „The Mirror”, astfel de pregătiri au început imediat după ce șefii apărării și șeful MI6 au informat guvernul britanic că președintele rus Vladimir Putin reprezintă un pericol clar și real pentru Ucraina și Occident.

Acum se organizează  forțe britanice, formate din membri ai SAS, un regiment special de recunoaștere, medici, ingineri, ofițeri de legătură și până la 400 de parașutiști din 16 brigăzi de asalt din Aldershot.

Tensiunile în Europa de Est cresc după ce UE a acuzat Belarus că a creat o criză a migrației la granița sa cu Polonia. Această dispută amenință să escaladeze între Rusia și NATO.

Putin a avertizat că exercițiile neprogramate ale NATO în Marea Neagră reprezintă o provocare serioasă pentru Moscova și că Rusia nu are nimic de-a face cu criza de la granița cu Belarus.

Oficialii americani i-au avertizat anterior pe aliații europeni cu privire la o potențială invazie în  Ucraina pe fondul tensiunilor crescânde legate de migranți și aprovizionarea cu energie.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 793


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți