Politică
Redactor: Mirela Amarie
23 decembrie 2021

Medicii din Ucraina vor primi a treia doză de vaccin Covid-19

Medicii din Ucraina vor primi a treia doză de vaccin Covid-19
23 decembrie 2021

Medicii din Ucraina vor primi a treia doză de vaccin Covid-19

Ucraina introduce doza booster (suplimentară) de vaccin împotriva COVID-19 pentru lucrătorii din domeniul sănătății și din casele de bătrâni.

 „Medicii și personalul caselor de bătrâni pot primi o doză de revaccinare la șase luni după a doua vaccinare împotriva COVID-19. Doar vaccinurile ARNm Moderna sau Comirnaty/Pfizer vor fi folosite pentru doza aceasta, indiferent de vaccinul cu care este vaccinată persoana”, se arată în comunicatul publicat de către Ministerul Sănătății al Ucrainei.

Se menționează că emiterea unui certificat Covid după primirea dozei booster va fi disponibilă în curând.

Decizia dată a fost luată de Ministerul Sănătății, iar la elaborarea ordinului au fost luate în considerare recomandările relevante ale OMS (Organizația Mondială a Sănătății) și poziția oficială a Grupului Național Tehnic de Experți în Imunoprofilaxie.

Se raportează că doza suplimentară pentru persoanele care este posibil să nu fi dezvoltat o apărare imunitară adecvată din cauza comorbidităților severe rămâne neschimbată. Ei pot face a treia vaccinare la 28 de zile după cursul principal de vaccinare fără a reînnoi certificatul.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 200


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți