Politică
01 aprilie 2021

Merkel și Macron arată interes pentru vaccinul rusesc Sputnik V

Merkel și Macron arată interes pentru vaccinul rusesc Sputnik V
01 aprilie 2021

Merkel și Macron arată interes pentru vaccinul rusesc Sputnik V

Conducerea de la Moscova susține că vaccinul anti-coronavirus Sputnik V, produs de Rusia, este capabil să ajute în campania de vaccinare din Europa. Dar produsul nu a fost deocamdată omologat în Uniunea Europeană. Președintele Franţei, Emmanuel Macron, și şefa executivului de la Berlin, Angela Merkel, au discutat cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, despre o posibilă cooperare în privința vaccinurilor, tranmsite dw.com.

În videoconferința celor trei s-a vorbit și despre vaccinul rusesc Sputnik V, după cum a informat purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert. O posibilă utilizare a vaccinului rusesc depinde de evaluarea acestuia de către autoritatea europeană pentru medicamente EMA. Aceasta analizează produsul "după aceleași norme" folosite și în procesele de aprobare a celorlalte vaccinuri, după cum s-a precizat. Potrivit Kremlinului, discuțiile au mai vizat perspective "ale unor posibile livrări și eventuala producere în comun a acestui vaccin în țările UE".

EMA analizează în prezent cererea de omologare a Sputnik V în Uniunea Europeană. În aprilie, experții EMA sunt așteptați în Rusia pentru a verifica producerea și depozitarea vaccinului anti-coronavirus. Concernul farmaceutic rusesc R-Pharm vizează producerea preparatului începând din iunie sau iulie în localitatea bavareză Illertissen.

Alte teme de discuţie: Ucraina și Navalnîi

Putin, Merkel și Macron au mai vorbit despre conflictul din Ucraina, după cum s-a precizat la Berlin și Moscova. Potrivit purtătorului de cuvânt, Seibert, în cadrul videoconferinţei Merkel și Macron au cerut reluarea negocierilor privind implementarea Acordului de la Minsk. În pofida armistițiului oficial, în estul Ucrainei au în continuare loc, adesea, lupte între soldații ucraineni și separatiștii pro-ruși.

În ceea ce privește încarcerarea liderului rus de opoziție Alexei Navalnîi, guvernul german a comunicat că Merkel și Macron au subliniat necesitatea "respectării drepturilor fundamentale ale omului, ancorate în Convenția Europeană a Drepturilor Omului".

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 722


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți