Politică
Redactor: Elvira Chilaru
26 aprilie 2022

Militarii ruși jefuiesc muzeele din Mariupol

Militarii ruși jefuiesc muzeele din Mariupol
26 aprilie 2022

Militarii ruși jefuiesc muzeele din Mariupol

Ocupanții ruși jefuiesc muzeele din orașul Mariupol. Ei plănuiesc să ducă exponatele în Donețk, iar cele mai valoroase lucruri – în Rusia.

Consilierul primarului din Mariupol Petro Andryușcenko a comentat acest caz în felul următor: „În acest moment ocupanții jefuiesc arhivele și fondurile culturale ale muzeelor din Mariupol. Ei își anunță intenția de a duce totul la Donețk, iar apoi, după evaluare, să  trimită cele mai valoroase exponate în Rusia pentru expunere. Rusia este o țară a jafurilor oficiale”, a spus el.

Au fost inițiate proceduri penale pentru distrugerea fondurilor Muzeului de Artă Arkhip Kuindzhi și ale muzeului privat de tehnologie informatică din Mariupol de către forțele de ocupație ruse.

Pe 21 martie, Muzeul Dezvoltării IT a fost distrus de trupele ruse care bombardau Mariupolul.

Ocupanții au distrus și Teatrul Dramatic Mariupol, unde se ascundeau sute de oameni și unde erau scrise cu litere vizibile din cer „copii” și au bombardat și o școală de artă din Mariupol, unde se ascundeau de bombardamente circa 400 de oameni.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 236


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți