Politică
Redactor: Elvira Chilaru
12 mai 2022

Ministerul rus al Apărării acuză Pfizer și Moderna că au participat la crearea de arme biologice în Ucraina

Ministerul rus al Apărării acuză Pfizer și Moderna că au participat la crearea de arme biologice în Ucraina
12 mai 2022

Ministerul rus al Apărării acuză Pfizer și Moderna că au participat la crearea de arme biologice în Ucraina

Rusia a declarat că producătorii americani de vaccin împotriva coronavirusului Pfizer și Moderna au fost implicați în activități militare-biologice ale SUA în Ucraina.

Acest lucru a fost declarat de șeful Protecției împotriva radiațiilor, chimice și biologice al Forțelor Armate Ruse, Igor Kirilov, relatează TASS.

„Ucraina devine un teren de testare pentru țările occidentale pentru a crea componente ale armelor biologice și a testa noi mostre de produse farmaceutice”, a spus Kirilov.

El a subliniat că ideologii activităților militare și biologice ale SUA în Ucraina sunt liderii Partidului Democrat.

„În această schemă sunt implicate mari companii farmaceutice, inclusiv Pfizer, Moderna, Merck, precum și Gilead, care este afiliată cu armata SUA”, a spus Kirilov.

El a mai afirmat că structurile de stat ucrainene sunt implicate în activități militar-biologice, ale căror principale sarcini sunt „ascunderea activităților, efectuarea de studii de teren și clinice și furnizarea biomaterialului necesar”.

Ministerul rus al Apărării consideră că Statele Unite și-au extins potențialul de cercetare nu doar în domeniul armelor biologice, ci și pentru a obține informații despre rezistența la antibiotice și prezența anticorpilor la anumite boli în populația unor regiuni specifice.

Kirilov a mai spus că Germania și Polonia își implementează și proiectele militar-biologice în Ucraina.

Ministerul Regatului Unit al Apărării a declarat pe Twitter că a sesizat acuzații tot mai grave din partea Rusiei, precum că Ucraina ar fi lucrat la arme biologice sau nucleare. „Aceste narațiuni sunt de lungă durată, dar acum este probabil să se extindă ca parte a unei justificări suplimentare pentru invazia Rusiei în Ucraina”, se arată în comunicat.

Informațiile despre presupusele biolaboratoare americane din țările post-sovietice sunt folosite în mod activ de propaganda rusă. Acest lucru este menționat periodic și „își exprimat îngrijorarea”, deși confirmare nu au. În special, în urmă cu o săptămână, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat presei ruse că Pentagonul este îngrijorat de situația din Ucraina, deoarece a construit două laboratoare biologice și a produs acolo agenți patogeni.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că Rusia ar putea folosi arme chimice sau biologice în Ucraina sau poate efectua o provocare similară. China sprijină propaganda rusă despre chimicale.

Ca răspuns la astfel de acuzații, președintele Volodymyr Zelensky a spus că acuzațiile Rusiei conform cărora Ucraina ar fi dezvoltat arme biologice sau pregătește un atac chimic ar putea indica planuri suplimentare ale comandamentului rus.a

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 725


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți