Politică
Redactor: Elvira Chilaru
19 noiembrie 2021

Ministerul Sănătății al Ucrainei va impune sancțiuni medicilor care sunt împotriva vaccinării

Ministerul Sănătății al Ucrainei va impune sancțiuni medicilor care sunt împotriva vaccinării
19 noiembrie 2021

Ministerul Sănătății al Ucrainei va impune sancțiuni medicilor care sunt împotriva vaccinării

Ministerul Sănătății a amenințat medicii că își vor pierde locul de muncă dacă vor continua să se opună vaccinării împotriva coronavirusului. Acest lucru a fost anunțat de medicul-șef sanitar al Ucrainei, Igor Kuzin, citat de Agenția de știri BucPress din Cernăuți.

Potrivit acestuia, Ministerul Sănătății intenționează să aplice sancțiuni acelor medici care au rate scăzute de vaccinare împotriva COVID-19 pe sectoarele  de care  răspund. Departamentul consideră, că motivul acestei situații poate fi poziția de anti-vaccinare  deschisă a  medicilor.

„Asta înseamnă că medicii nu își sună declaranții, nu informează despre vaccinuri, nu invită oamenii să se vaccineze”, a explicat el și a subliniat că astfel medicii nu îndeplinesc cerințele ordinului Ministerului Sănătății nr. 504 privind procedura de acordare a asistenței medicale primare.

Este planificată desfășurarea activității educaționale cu medicii, în timpul căreia se va vorbi despre  beneficiile vaccinării. În plus, se vor aplica sancțiuni drastice celor care se manifestă categoric împotriva vaccinării.

„Principala sancțiune care poate fi este rezilierea contractului Serviciului  Național de Sănătate al Ucrainei cu un astfel de angajații în sistemul medical din cauza nerespectării de către aceștia a procedurii de acordare a asistenței medicale primare”, a subliniat Kuzin.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 423


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți