Politică
Redactor: Elvira Chilaru
14 septembrie 2020

Miniștrii de externe ai Ucrainei și Ungariei se vor întâlni în regiunea Transcarpatia

Miniștrii de externe ai Ucrainei și Ungariei se vor întâlni în regiunea Transcarpatia

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, și omologul său ungar Peter Siyarto se vor întâlni pe 23 septembrie în Transcarpatia. Întâlnirea va avea loc la Ujgorod și la Beregovo.

„Dmytro Kuleba și-a invitat omologul său maghiar să viziteze Transcarpatia pe 23 septembrie pentru a discuta măsuri suplimentare pentru punerea în aplicare a acordurilor deja încheiate privind dezvoltarea cooperării în sferele politice, economice, culturale și umanitare și pentru a participa la evenimente comune", potrivit MAE de la Kiev.

Restricțiile la intrarea străinilor introduse în Ucraina și Ungaria din cauza răspândirii coronavirusului impun anumite reguli tuturor cetățenilor, indiferent de statut.

"În acest context, întâlnirea noastră este un semnal clar - ambele țări sunt hotărâte să găsească fără întârziere soluții reciproc acceptabile", a spus Dmitry Kuleba.

Miniștrii au menționat că relațiile de prietenie dintre cele două țări sunt importante pentru întreaga regiune din Europa Centrală.

Peter Siyarto a comentat și el acest mesaj. El a confirmat că Dmytro Kuleba l-a sunat și l-a invitat la o întâlnire.

"Negocierile pentru îmbunătățirea relațiilor ucraineano-maghiare trebuie să depășească  în cele din urmă impasul, așa că am fost de acord să ne întâlnim miercurea viitoare la Ujgorod  și apoi la Beregovo", a spus Siyarto.

În special, la Beregovo, ambii miniștri vor participa la deschiderea noului an universitar la Institutul Maghiar Transcarpatic „Ferenc Rakoczi II”, unde predarea are loc în limba maghiară.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 174

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți