Politică
03 martie 2022

Ministrul apărării din Ucraina cheamă cetăţenii la ''rezistenţă totală'' împotriva trupelor ruse

Ministrul apărării din Ucraina cheamă cetăţenii la ''rezistenţă totală'' împotriva trupelor ruse
03 martie 2022

Ministrul apărării din Ucraina cheamă cetăţenii la ''rezistenţă totală'' împotriva trupelor ruse

Ministrul apărării din Ucraina, Oleksii Reznikov, a făcut joi un apel la ''rezistenţă totală'' împotriva trupelor ruse şi la creşterea presiunii asupra duşmanului.

"A sosit momentul să sporim presiunea asupra duşmanului, care a pierdut iniţiativa. A sosit momentul să trecem la rezistenţa totală", a transmis Reznikov într-un comunicat postat pe Facebook, potrivit Știrile TVR. Oficialul ucrainean a adăugat că armata ţării "respinge cu succes" atacurile frontale ale forţelor ruse şi anihilează coloanele sale. "Rusia nu a rezistat şi a început să recunoască pierderile", a apreciat Reznikov. Ministrul apărării de la Kiev s-a adresat îndeosebi cetăţenilor care se află în teritorii ocupate temporar de trupele ruse.

"Cu ajutorul vostru armata noastră va învinge şi îi va alunga mai rapid pe ocupanţi. Trebuie să împiedicăm trupele ruse să primească ajutorul ariergardei", a mai îndemnat el.

Reznikov a cerut populaţiei să atace coloanele de aprovizionare care însoţesc coloanele de blindate. "Dacă duşmanul rămâne fără combustibil, echipamente, hrană, sprijin tehnic, nu va putea face nimic", a insistat el.

Miercuri, pentru prima dată în şapte zile de ofensivă militară, Rusia a recunoscut moartea a 498 de militari ruşi în războiul din Ucraina şi rănirea a 1.597 de membri ai forţelor armate.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a estimat miercuri noaptea la circa 9.000 pierderile de vieţi omeneşti în rândul forţelor armate ruse de la începerea invaziei.

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 426


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți