Politică
Redactor: Sergiu Barbuța
14 ianuarie 2021

Ministrul de externe al Ungariei va efectua o vizită în Ucraina

Ministrul de externe al Ungariei va efectua o vizită în Ucraina
14 ianuarie 2021

Ministrul de externe al Ungariei va efectua o vizită în Ucraina

Miniștrii afacerilor externe ai Ungariei și Ucrainei, Peter Szijjarto și Dmîtro Kuleba, au convenit asupra reluării la Kiev a negocierilor, pe fundalul relației din ce în ce mai tensionate dintre cele două state.

Conform „Evropeiska pravda” (Adevărului European), declarația cu privire la vizita diplomatului străin a fost făcută de Dmîtro Kuleba. Potrivit ministrului ucrainean, Szijjarto va întreprinde o vizită oficială în Ucraina la sfârșitul lunii ianuarie.

„Ungaria este un partener important și vecin apropiat. Uneori vecinii se ceartă, dar totuși trebuie să se împace. Prin urmare, am convenit ca, la sfârșitul lunii ianuarie, colegul meu Peter Szijjarto să viziteze Kievul pentru a discuta despre situaţia actuală a relațiilor bilaterale și modalitățile de rezolvare a problemelor pe baza principiului respectului reciproc”, a declarat Dmîtro Kuleba.

Reamintim că un nou conflict diplomatic între Ucraina și Ungaria s-a iscat după ce colaboratorii organelor de drept din Ucraina au efectuat o serie de percheziții la sediile unor organizații maghiare din Transcarpatia. Situația a devenit și mai tensionată după inițierea unor proceduri penale împotriva oficialilor maghiarilor.

De menționat că la începutul lunii decembrie 2020, după ce a fost acuzat de încălcaea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, președintele Societății pentru Cultură Maghiară din Transcarpatia, Vasîl Brenzovici, a părăsit țara.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 549


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți