Politică
06 ianuarie 2022

Ministrul german de Externe: ”Avem o poziție diferită de cea a SUA”

Ministrul german de Externe: ”Avem o poziție diferită de cea a SUA”
06 ianuarie 2022

Ministrul german de Externe: ”Avem o poziție diferită de cea a SUA”

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock a asigurat că țara ei, ca și Statele Unite, este de partea Ucrainei în fața unei amenințări militare din partea Rusiei. În același timp, diferă opiniile Berlinului și Washingtonului cu privire la furnizarea de arme către Ucraina.

Declarația a fost făcută de diplomatul german în cadrul unei conferințe de presă din 5 ianuarie, după întâlnirea cu șeful Departamentului de Stat al SUA, Anthony Blinken. Ea a subliniat că situația din jurul Ucrainei ar trebui rezolvată pe cale diplomatică și acest mesaj ar trebui să fie transmis Federației Ruse, notează publicația obozrevatel.

”Avem propria noastră poziție, diferită de cea a Statelor Unite, cu privire la furnizarea de arme către Ucraina”, a spus Berbock. Totodată, șeful Ministerului german de Externe a subliniat că, din 2014, țara ei a contribuit la construirea unui spital militar în Ucraina și a furnizat, de asemenea, echipamente și materiale medicale. Potrivit acesteia, mulți militari ucraineni răniți în Donbas sunt tratați în clinicile Bundeswehr (forțele armate ale Republicii Federale Germania).

Diplomatul a dat asigurări că partenerii transatlantici coordonează poziţiile pe această temă. În acest context, ea a menționat declarația comună germano-americană (din iulie 2021), în care ambele state au indicat asupra necesității unui răspuns eficient în cazul în care Moscova „foloseşte energia ca armă geopolitică”.

Noul guvern federal, a spus ministrul, este pe deplin de acord cu această poziție, inclusă în acordul de coaliție. Politicianul, care a criticat deschis proiectul Nord Stream 2 înainte de preluarea mandatului, nu a dat un răspuns direct cu privire la oprirea acestui proiect.

Berbock a subliniat doar că ”pentru acțiunile distructive, Rusia va plăti un preț mare politic”, iar o nouă agresiune împotriva Ucrainei va provoca consecințe grave pentru Federația Rusă, și Kremlinul ”trebuie să conștientizeze acest lucru”.

”Singura cale de ieșire din spirala escaladării este dialogul, care nu are alternativă. Germania face tot posibilul pentru a preveni noi agresiuni și încălcări ale dreptului internațional. Berlinul salută acordul Rusiei  privind relansarea unui dialog” a completat Baerbock.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 292


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți