Politică
29 octombrie 2020

Ministrul lituanian de Externe: ”Unele state din UE dau semne de oboseală față de criza din Ucraina”

Ministrul lituanian de Externe: ”Unele state din UE dau semne de oboseală față de criza din Ucraina”

Unele state dau semne de oboseală față de Ucraina. Dacă nu există nico rezolvare într-un conflict de lungă durată, atunci apare o oboseală de astfel de țări, a explicat diplomatul lituanian.

Ministrul lituanian de Externe, Linas Linkevičius a recunoscut că în interiorul Uniunii Europene a apărut o oboseală față de problemele cu care se confruntă Ucraina.

”De asemenea, ”fenomenul  oboselii” se resimte în comunitatea europeană din cauza eșecului unor reforme ce au fost declarate, dar nu au fost implementate de autoritățile de la Kiev. Țările occidentale au multe probleme proprii și nu prea au timp pentru Ucraina”, a declarat ministrul lituanian de Externe, Linas Linkevičius, într-un interviu publicației evropeiska pravda. Diplomatului lituanian i s-a amintit de o declarație a președintelui Zelenski de la tribuna legislativului ucrainean, care a spus că a reușit să înlăture „oboseala” Occidentului față Ucraina. Linkevicius a asigurat că țara sa nu a obosit de Ucraina, dar în Europa sunt auzite alte opinii.  

"Nu este un secret faptul că există astfel de semne de oboseală față de criza din Ucraina. Așteptările nu pot să dureze o veșnicie. Prin urmare, sunt auzite unel voci care strigă: ”Uitați-vă, acolo numic nu se întâmplă, nu există nicio schimbare. Noi, desigur, încercăm să răspundem că nu este chiar așa, sunt transformări. Dar nici dvs nu ar trebui să ignorați problemele existente în țară", a spus ministrul lituanian de Externe.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 404


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți