Politică
Redactor: Leonid Parpauț
22 august 2017

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac: “Etnicii români din Ucraina ar trebui să cunoască limba de stat”

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac: “Etnicii români din Ucraina ar trebui să cunoască limba de stat”

România este mulțumită de nivelul de asigurare a drepturilor minorității române din Ucraina. Acest lucru a fost declarat de Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac în cadrul unei întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, transmite serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei*.

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac a declarat: "Suntem interesați în păstrarea identităţii etnicilor români care trăiesc în Ucraina, în același timp, îi îndemnăm să fie cetățeni loiali ai statului ucrainean și să susțină necesitatea însuşirii limbii ucrainene de către toți cetățenii Ucrainei".

În timpul discuției părțile au abordat probleme legate de asigurarea drepturilor minorității române din Ucraina și minorităţii ucrainene din România.

De asemenea, se remarcă faptul că în cadrul discuţiilor purtate la Kiev s-a ajuns la o înţelegere privind pregătirea corespunzătoare a evenimentelor bilaterale la nivel înalt, în primul rând, a vizitei oficiale a Preşedintelui României, Klaus Iohannis la Kiev.

Notă:

  Între timp, Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a revenit asupra comunicatului postat pe websiteul său despre declarația ministrului pentru Românii de Pretutindeni Andreea Păstârnac referitoare la respectarea drepturilor românilor din Ucraina,  titlul vechi „România este mulțumită de nivelul de asigurare a drepturilor minorității române din Ucraina” fiind înlocuit cu „România apreciază pozitiv susținerea de către Statul ucrainean a comunității românești”.

În timpul întâlnirii cu românii din regiunea Cernăuți (22 august a.c.), în cadrul unui dialog cu jurnaliștii BucPress, Andreea Păstârnac a dezmințit informațiile din presa online și modul de abordare a declarațiilor sale. Ea a precizat că în timpul discuțiilor de la MAE de la Keev, a spus în realitate că „este mulțumită de noul cadru legal și bilateral al discuțiilor pentru asigurarea drepturilor minorității române din Ucraina”. 

BucPress

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 3725

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți