Politică
06 aprilie 2022

Mitropolia Ortodoxă a Moldovei, supusă Moscovei, condamnă războiul din Ucraina şi cheamă la pace

Mitropolia Ortodoxă a Moldovei, supusă Moscovei, condamnă războiul din Ucraina şi cheamă la pace
06 aprilie 2022

Mitropolia Ortodoxă a Moldovei, supusă Moscovei, condamnă războiul din Ucraina şi cheamă la pace

După mai bine de 40 de zile de la începutul agresiunii ruse împotriva Ucrainei, Mitropolitul Moldovei, ÎPS Vladimir a venit cu un mesaj în care condamnă violenţele şi cheamă părţile să se aşeze la masa negocierilor şi să soluţioneze în mod paşnic toate problemele care există.

„Au trecut mai bine de 40 de zile de la declanşarea conflictului armat din Ucraina, timp în care ne-am rugat cu umilinţă pentru pace şi încetarea vărsărilor de sânge din ţara vecină. Ceea ce am văzut până acum este un război îngrozitor ce schilodeşte fără milă nu numai trupul, dar şi sufletul”, se arată în mesajul Mitropolitului Vladimir.

În acelaşi timp, ÎPS Vladimir menţionează că a aflat despre câţiva clerici ai BOM, care în mod absolut nejustificat au îndemnat credincioşii la ură interetnică şi dezbinare. Cazurile au fost documentate şi vor fi sancţionate conform canoanelor ecleziale la judecată bisericească, a informat Mitropolitul.

„Astăzi, mai mult ca oricând ne dorim în mod deosebit ca între poporul rus şi cel ucrainean să existe pace şi armonie, ca nişte vecini buni, în respect unul faţă de celălalt, în răbdare unul faţă de celălalt şi în dragoste.

În mod repetat, facem apel la ambele părţi, partea rusă şi cea ucraineană, să se aşeze la masa negocierilor şi să soluţioneze în mod paşnic toate problemele care există”, se mai arată în mesajul Mitropolitului Vladimir.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 482


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți