Politică
Redactor: Svetlana Pantea
10 august 2021

Natalia Gavrilița a avut o discuție telefonică cu omologul său ucrainean, Denis Șmygal. Despre ce au discutat cei doi oficiali

Natalia Gavrilița a avut o discuție telefonică cu omologul său ucrainean, Denis Șmygal. Despre ce au discutat cei doi oficiali
10 august 2021

Natalia Gavrilița a avut o discuție telefonică cu omologul său ucrainean, Denis Șmygal. Despre ce au discutat cei doi oficiali

Prim-ministrul Republicii Moldova,  Natalia Gavrilița a avut o discuție telefonică cu premierul ucrainean Denis Șmygal. Șeful Guvernului de la Kiev a felicitat-o pe Natalia Gavrilița cu învestirea în funcție și și-a exprimat încrederea că cele două părți vor avea o colaborare eficientă în procesul de integrare europeană. Cei doi oficiali au abordat subiecte importante precum reluarea activității Comisiei mixte interguvernamentale moldo-ucrainene privind comerțul bilateral și cooperarea economică și construcția podului Cosăuți-Yampil, potrivit replicamedia.

Natalia Gavrilița a remarcat disponibilitatea și deschiderea părții moldovenești pentru dezvoltarea în continuare a dialogului interguvernamental constructiv, precum și pentru elaborarea de soluții reciproc acceptabile pe întregul spectru al agendei bilaterale. Șefa Guvernului de la Chișinău s-a referit la valorile și aspirațiile comune ale Republicii Moldova și Ucrainei către procesul de integrare europeană, relațiile de prietenie pe termen lung între cele două țări, implementarea proiectelor comune în domeniul infrastructurii și în alte domenii-cheie, care se reflectă pe deplin în principiile de parteneriat strategic.

Premierul ucrainean a confirmat că partea ucraineană este disponibilă să efectueze o vizită la Chișinău, la invitația președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, cu ocazia sărbătoririi a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova.

Natalia Gavrilița și Denis Șmigal vor avea o întrevedere bilaterală pe data de 28 august.

În timpul vizitei lui Denis Șmigal la Chișinău, va fi pus în discuție întregul spectru al agendei bilaterale, care include aspecte precum: eliminarea barierelor comerciale bilaterale, subiecte de mediu, cooperarea în sectorul energetic, reglementarea drepturilor de proprietate, finalizarea demarcării frontierei de stat, funcționarea complexului hidroenergetic din Nistru etc.

Totodată, cei doi oficiali au discutat și despre pașii necesari pentru demararea lucrărilor de construcție a podului Cosăuți-Yampil.

În cadrul discuției telefonice a fost abordat și subiectul reluării activității Comisiei mixte interguvernamentale moldo-ucrainene privind comerțul bilateral și cooperarea economică (ultima reuniune a acesteia a avut loc în perioada 18-19 septembrie 2017 la Odessa).

Agenţia BucPresswww.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 274


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți