Politică
10 martie 2022

Negocieri Rusia-Ucraina. Kuleba: "Rusia caută o predare din partea Ucrainei" / Lavrov spune că Occidentul se comportă periculos

Negocieri Rusia-Ucraina. Kuleba:
10 martie 2022

Negocieri Rusia-Ucraina. Kuleba: "Rusia caută o predare din partea Ucrainei" / Lavrov spune că Occidentul se comportă periculos

Miniștrii de Externe ai Rusiei și Ucrainei nu au reușit să facă nici un progres în direcția încetării conflictului dintre cele două state, la discuția din Antalia, Turcia.

Imediat după încheierea discuțiilor, ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a transmis pe contul său de Telegram că Rusia nu este în acest moment în situația să decidă o încetare a focului. "Ei caută o predare din partea Ucrainei. Acest lucru nu este ceea ce vor primi. Ucraina este puternică, Ucraina luptă", a transmis Kuleba, potrivit evz.ro.

Acesta mai scrie pe Telegram: ”Am venit aici cu un scop umanitar, cu gândul să ies din ședință cu o soluție privind amenajarea unui coridor umanitar spre și de la Mariupol. Mesajul de bază de la Lavrov a fost că își vor continua agresiunea până când Ucraina le va satisface cerințele”.

Omologul său, ministrul de Externe rus Serghei Lavrov a declarat joi, 10 martie, într-o conferinţă de presă, după întâlnirea cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba, în Antalia, că Rusia nu plănuieşte să atace alte ţări.

"Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina", a declarat Lavrov răspunzând unei întrebări, potrivit news.ro. El a precizat că cei care trimit arme în Ucraina trebuie să fie conştienţi că răspund pentru acţiunile lor, ca şi cei care trimit merecenari în Ucraina.

Lavrov a mai precizat că Occidentul se comportă periculos şi că operaţiunea militară a Rusiei în Ucraina se desfăşoară conform planului, transmite Reuters. Acesta a spus că Occidentul creează în regiune un pericol care va persista mulţi ani, şi că aceia care furnizează arme în Ucraina şi mercenarilor de acolo ar trebui să înţeleagă pericolul acţiunilor lor.

„În acest moment, partea rusă nu este în poziţia de a stabili o încetare a focului. Ei caută să obțină o capitulare din partea Ucrainei. Or, nu aceasta este ceea ce vor obţine. Ucraina este puternică și va lupta”, a precizat ministrul de Externe al Ucrainei, Kuleba.

Potrivit EFE, Lavrov a exclus "orice fel de dependenţă viitoare de Occident" a Rusiei, pe motiv că "ştim că ne va trăda din nou, aşa cum îşi trădează propriile sale valori". Rusia nu a folosit niciodată petrolul şi gazele sale ca armă şi va avea întotdeauna pieţe pentru exporturile sale energetice, a afirmat el. Oficialul rus mai spune că „au discutat în cea mai mare parte despre inițiativa prietenilor noștri turci în ceea ce privește chestiunile umanitare”.

El a repetat afirmațiile rusești că „civilii sunt folosiți ca ostatici” de ceea ce el a descris drept „așa-numitele forțe de apărare teritorială”. Ele sunt folosite „ca scuturi umane”, afirmă el.

Potrivit ministrului ucrainean de externe, Dmytro Kuleba spune că nu s-a înregistrat nici un progres în privința încetării focului, deoarece Lavrov nu a fost autorizat să discute această chestiune. Ministrul ucrainean a spus că Lavrov nu s-a angajat să deschidă coridoarele umanitare din Mariupol și că urmează să se consulte cu Moscova.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 264


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți