Politică
Redactor: Elvira Chilaru
19 noiembrie 2021

Noi împuterniciri ale polițiștilor de frontieră din Ucraina

Noi împuterniciri ale polițiștilor de frontieră din Ucraina
19 noiembrie 2021

Noi împuterniciri ale polițiștilor de frontieră din Ucraina

Polițiștii de frontieră foloseau toate forțele și mijloacele prin regulamente, ordine ale Ministerului Afacerilor Interne etc. De acum înainte activitățile lor vor fi prevăzute de lege.

Rada Supremă de la Kiev a adoptat Legea cu privire la modificarea Legii Ucrainei „Cu privire la Serviciul de Stat de Grăniceri al Ucrainei” pentru a îmbunătăți utilizarea și aplicarea măsurilor coercitive, a echipamentelor militare și a armamentului personalului Serviciului de Stat de Grăniceri.

Prezenta lege definește în mod clar procedura de utilizare a măsurilor coercitive, condițiile, limitele, tipul și intensitatea aplicării acestora, ținând cont de situația specifică, natura infracțiunii și caracteristicile individuale ale persoanei care a a comis o infracțiune.

Modificările vizează îmbunătățirea utilizării și aplicării măsurilor coercitive, reglementarea procedurii de inspecție superficială de către Serviciul de Grăniceri de Stat în timpul sarcinilor de protecție a frontierei de stat și drepturile suverane ale Ucrainei în zona adiacentă și zona economică exclusivă (maritimă), în timpul măsurilor de securitate națională și de apărare, respingerea și descurajarea agresiunii armate împotriva Ucrainei și împuternicirea polițiștilor de frontieră:

-să efectueze o inspecție superficială a persoanelor, lucrurilor, mărfurilor (marfă) și vehiculelor;

-să utilizeze și să aplice măsuri coercitive (influență fizică, mijloace speciale, arme de foc, armament și echipament militar, armele navelor, ambarcațiunilor și navelor de sprijin, armamentului aeronavelor);

-să utilizeze și să aplice mijloace de supraveghere și fixare vizuală și tehnică, mijloace tehnice de control la frontieră, mijloace de iluminat și semnalizare, alte mijloace tehnice de protecție a frontierei de stat, precum și muniție inginerească, structuri și bariere;

-deblocarea și oprirea acțiunilor ilegale în cazul blocării punctelor de control la  granița de stat a Ucrainei, punctelor de control de intrare-ieșire, tabere militare, divizii și organe de conducere ale Serviciului de Grăniceri de Stat.

Măsurile coercitive sunt interzise să fie aplicate  femeilor cu semne de sarcină, vârstnicilor, persoanelor cu semne de handicap și copiilor mici. Excepție fac situațiile de „atac sau rezistență în grup și/sau armat sau în cazul în care există o amenințare iminentă la adresa vieții sau sănătății unui soldat sau angajat al Serviciului de Stat al Grăniceri al Ucrainei, sau la viața sau sănătatea altei persoane, dacă stoparea unui atac sau rezistenței e imposibilă”.

De asemenea, polițiștii de frontieră trebuie să avertizeze oamenii cu privire la utilizarea constrângerii în cazul nerespectării cerințelor legale, atâta timp cât o astfel de ezitare  nu reprezintă o amenințare pentru viață și sănătate.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 438


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți