Politică
Redactor: Marin Gherman
19 iulie 2021

Noul ministru de interne din Ucraina promite să combată criminalitatea organizată şi corupţia

Noul ministru de interne din Ucraina promite să combată criminalitatea organizată şi corupţia
19 iulie 2021

Noul ministru de interne din Ucraina promite să combată criminalitatea organizată şi corupţia

Rada Supremă a Ucrainei (parlamentul unicameral) a aprobat desemnarea lui Denis Monastârski în funcţia de ministru de interne, noul titular angajându-se să combată criminalitatea organizată şi corupţia.

De formaţie avocat, Monastârski (41 de ani) a fost preferat de preşedintele Volodimir Zelenski pentru a ocupa funcţia de ministru de interne, rămasă vacantă după demisia lui Arsen Avakov.

Noul ministru a condus în ultimii doi ani comisia parlamentară pentru aplicarea legii.

El a declarat în faţa parlamentului că obiectivele sale ca ministru de interne vor fi combaterea criminalităţii organizate şi a corupţiei, dar şi înlocuirea oficialităţilor corupte din rândul forţelor de poliţie, potrivit Reuters și Agerpres, citate de Radio Cernăuți.

''Voi lupta fără milă contra celor care, încălcând jurământul depus, îşi folosesc atribuţiile în scopul propriei îmbogăţiri şi încalcă drepturile poporului'', a promis Denis Monastârski în faţa parlamentarilor de la Kiev.

La 15 iulie a.c. forul legislativ a acceptat demisia ministrului de interne Arsen Avakov, din 2014 în funcţie şi considerat unul dintre cei mai influenţi oameni politici din ţară.

Demisia lui Avakov a fost aprobată cu 291 de voturi pentru, şapte împotrivă şi 17 abţineri, dintr-un total de 351 de deputaţi înregistraţi.

Fostul ministru şi-a anunţat demisia cu trei zile în urmă, fără a preciza motivele deciziei sale.

Totuşi, deputaţi ai partidului de guvernământ au sugerat că la mijloc ar fi eşecul anchetei cu privire la elucidarea circumstanţelor asasinării jurnalistului Pavel Şeremet, de origine din Belarus, care lucra pentru media de la Kiev. Acesta şi-a pierdut viaţa în 2016 în urma exploziei unei bombe ce fusese amplasată sub maşina sa, potrivit Agerpres.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 509


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți