Politică
Redactor: Mirela Amarie
10 ianuarie 2020

Noul președinte al OSCE va vizita Ucraina

Noul președinte al OSCE va vizita Ucraina

Președintele OSCE, premierul albanez și ministrul afacerilor externe și europene, Edi Rama, vor vizita Ucraina în săptămânile următoare, a afirmat oficialul în timpul unui discurs adresat Consiliului permanent al OSCE de la Viena.

„Misiunea specială de monitorizare a OSCE și Ucraina vor fi, de asemenea, destinația primei mele vizite ca președinte al OSCE în săptămânile următoare”, a spus el.

Rama a subliniat că, deși criza din interiorul și din jurul Ucrainei rămâne „cea mai urgentă provocare de securitate din Europa”, contribuția unică a OSCE la reducerea tensiunii și a păcii, a stabilității și a securității este esențială.

„Președinția Albaniei (în cadrul OSCE) va contribui la respectarea principiilor și angajamentelor OSCE, la implementarea integrală a Acordurilor de la Minsk, susținând eforturile Grupul tripartit de contact și formatul Normandiei”, a spus politicianul.

De la 1 ianuarie 2020, Albania a început președinția anuală a OSCE. Ministerul de Externe a asigurat că în această perioadă problema Ucrainei va rămâne o prioritate pentru OSCE.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 310

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți