Politică
Redactor: Elvira Chilaru
26 iunie 2020

O întâlnire între președintele ucrainean Zelenski și premierul ungar Orban ar putea avea loc în iulie

O întâlnire între președintele ucrainean Zelenski și premierul ungar Orban ar putea avea loc în iulie

Întâlnirea între Zelenski și Orban ar putea avea loc în viitorul apropiat. Acest lucru a fost anunțat de ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, în urma unei întâlniri cu omologul său maghiar Peter Siyarto.

Potrivit acestuia, „ două elemente” sunt necesare pentru pregătirea întâlnirii lui Viktor Orban și Volodymyr Zelenski: o reuniune a comisiei mixte pentru minoritățile naționale și un grup de lucru comun pe problemele  educației.

"Prima condiție  este o reuniune a comisiei privind minoritățile naționale. Astăzi am fost de acord că această comisie se va întruni la nivelul copreședinților în viitorul apropiat și i-am promis lui Peter Siyarto că vom organiza această ședință, iar copreședinții noștri vor efectua o revizuire foarte amănunțită a situației drepturilor omului. Referitor la  minoritățile  naționale vor propune  soluții  pentru a ieși din impas și a depăși neînțelegerile", - a menționat Kuleba.

El a adăugat, de asemenea, că miniștrii de externe au fost de acord cu măsuri suplimentare cu privire la reuniunea grupului de lucru pentru educație. Urmează să aibă loc înainte de vizita lui Viktor Orban în Ucraina.

Dmitro Kuleba a menționat că întâlnirea dintre Zelenski și Orban nu ar trebui să fie o „întâlnire de dragul întâlnirii”, ci „să deschidă o nouă pagină” în relațiile ucraineano-maghiare.

El a accentuat  că miniștrii de externe din ambele țări le vor recomanda liderilor să se întâlnească  în iulie la Kiev.

Astăzi a avut loc o reuniune a Comisiei interguvernamentale mixte ucraineano-maghiare de cooperare economică, care nu se întrunise de aproape șapte ani. Drept urmare, a fost semnat un protocol, care ar trebui să devină baza semnării unui memorandum între țări în timpul întâlnirii dintre Orban și Zelenski.

În același timp, începând de luni toate punctele de control se vor deschide la granița dintre Ucraina și Ungaria.

Potrivit corespondentului „Adevărului european”, acest lucru a fost anunțat de ministrul maghiar de externe, Peter Siyyarto, în cadrul unui briefing, în urma unei întâlniri cu ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba.

Potrivit lui Siyarto, începând de luni, 29 iunie, toate cele cinci puncte de control vor începe să lucreze la granița dintre Ucraina și Ungaria, în timp ce în prezent  funcționează doar unul – Chop-Zahony.

Cetățenii Ucrainei pot intra pe teritoriul Ungariei în scopuri de tranzit, sau cel mult  se pot afla timp de 24 de orela  30 de kilometri în  interiorul țării.

Începând cu 29 iunie, acest regim va rămâne în vigoare, singura diferență fiind aceea că nu unul, dar toate cele 5 puncte de control vor funcționa, a spus Peter Siyarto.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 281

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți