Politică
Redactor: Marin Gherman
15 iulie 2021

Odesa și Constanța au marcat 30 de ani de la stabilirea relațiilor de înfrățire

Odesa și Constanța au marcat 30 de ani de la stabilirea relațiilor de înfrățire
15 iulie 2021

Odesa și Constanța au marcat 30 de ani de la stabilirea relațiilor de înfrățire

În data de 13 iulie 2021, delegația oficială a Odesei în frunte cu primarul orașului, Gennadiy Trukhanov, precum și Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei în România, Paun Rohovei, au efectuat o vizită la Constanța pentru a marca împlinirea a 30 de ani de la stabilirea relațiilor de înfrățire între Odesa și Constanța.

În cadrul vizitei au avut loc întrevederi cu primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, conducerea Consiliului Județean și a Instituției Prefectului Județului Constanța, precum și a Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, potrivit Ambasadei Ucrainei la București, citată de Agenția BucPress din Cernăuți.

Părțile au discutat starea actuală de cooperare dintre cele două orașe înfrățite, dezvoltarea urbană în contextul descentralizării și noile oportunități de cooperare regională în contextul integrării europene și euro-atlantice a Ucrainei.

”Sunt convins, dimensiunea regională este unul dintre factorii motori ai dezvoltării relațiilor bilaterale dintre Ucraina și România. Cea de-a 30-a aniversare a relațiilor de parteneriat dintre Odesa și Constanța coincide cu cea de-a 30-a aniversare a Independenței Ucrainei. În această perioadă, Ucraina și România au trecut de la regimurile comuniste și trecutul sovietic la state independente, ale căror popoare au definit clar calea europeană de dezvoltare a acestora.

Astăzi, avem o oportunitate deosebită de a analiza cei 30 de ani de cooperare între Odesa și Constanța, precum și de a evalua și de a profita de noile oportunități care ni se deschid având în vedere calea europeană comună de dezvoltare”, a menționat Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei în România, Paun Rohovei.

Confirmând intenția de a aprofunda cooperarea dintre Odesa și Constanța, consilierii Consiliului municipal Constanța, în cadrul unei ședințe festive, au aprobat în unanimitate Declarația privind continuarea și consolidarea relațiilor bilaterale dintre Odesa și Constanța, care a fost ulterior semnată de către primarii celor două orașe înfrățite.

Agenția BucPress – www.bucpress.euAlte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 411


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți